Na 5. Triglav teku boste tekli v družbi Prevca, Marguča in Vtičeve

23. 8. 2016 Promocijsko sporočilo

Rok Marguč bo svoje navdušenje nad športom delil z vami – tekači, ki že pridno trenirate za peti Triglav tek. Pridružite se mu na skupinskem tekaškem treningu!

Rok Marguč je odličen deskar na snegu in predan športnik, kar je v več kot desetletni karieri pokazal že večkrat. Verjame, da se je za odlične rezultate vedno vredno potruditi, in da predano delo spremlja tudi sreča.

Svoje navdušenje nad športom bo delil z vami – tekači, ki že pridno trenirate za peti Triglav tek. Pridružite se mu na skupinskem tekaškem treningu! Podrobnosti o tem bodo objavili na Triglavovih uradnih družbenih omrežjih Facebooku Triglav  in na spletni strani Triglav teka.

Zakaj ste se začeli ukvarjati z deskanjem na snegu?

Rok: Na desko so me prvič postavili pri petih letih, vendar sem se z deskanjem resno začel ukvarjati kar nekaj let kasneje. V mladosti sem se sicer preizkusil tudi v ekipnih športih, ki pa mi niso dali tega, kar nudijo individualni športi. Veliko mi namreč pomeni, da sem sam odgovoren za svoj uspeh ali neuspeh.

Vaša strast sta torej smučarska deska in sneg. Kaj pa tek, pri katerem zamenjate desko in smučarske čevlje za športne copate? Je to vaša pogosta oblika treninga oz. morda sprostitev?

Rok: Teku kot obliki treninga se večkrat posvečam v poletnih mesecih. Pozimi se s svojevrstnim tekom raztegnem po deskanju na snegu.

Letos ste se pridružili ambasadorjem Triglav teka. Zakaj taka odločitev?

Rok: Sam zelo rad sodelujem pri različnih akcijah. Če so te povezane s športom in dobrodelnostjo, kot je tudi Triglav tek, sem še raje del takega projekta.

Na Triglav teku bodo tekmovali profesionalni in rekreativni tekači. Kakšen nasvet bi dali tistim, ki se bodo 10. septembra prvič soočili s takim tekmovanjem?

Rok: Tekačem, ki se na tek podajajo prvič, predlagam, naj predvsem uživajo, tečejo zase in za svoj užitek. Rezultati bodo prišli sami od sebe, ker ste si jih preprosto zaslužili.

Več podrobnosti o 5.Triglav teku si lahko preberete TUKAJ ali na spletni strani www.triglavtek.si

Značke: tek triglav