Poskusite to odlično in hitro pripravljeno jed - sardele na kremni polenti z rdečo peso in zelenjavnim čipsom.
Sestavine za 4 osebe:
- 4 pločevinke Rio Mare sardin v oljčnem olju (120 g)
- 80 g koruznega zdroba
- 600 g vode
- 200 g mleka
- 30 g masla
- 1 rdeča pesa
- 1 korenček
- 1 krompir
- 0,5 dl pesinega soka
- 1 žlica Ponti glasse z balzamičnim kisom
- sol
- olje za cvrtje
- oljčno olje
- majaron
Priprava:
1. Vodo, mleko in maslo zavrite ter v njej zakuhajte polento.
2. Peso skuhajte, olupite in narežite na kocke.
3. Z lupilcem olupite korenje in olupke ocvrite v vročem olju. Na tanke ploščice narežite še krompir in ga ravno tako ocvrite. Tako korenje kot krompir dobro popivnajte na papirju, da se znebite odvečne maščobe.
4. Oljčno olje nalijte v posodo, dodajte majaron, zmiksajte in precedite skozi ozko cedilce ali gazo. Tako boste dobili zeliščno olje s katerim boste popestrili vašo jed.
5. V sok rdeče pese zamešajte glazuro balzamičnega kisa in na pari segrejte še sardine.
Razvajajte svoje goste:
Na polentino kremo položite še tople sardine, jih obložite s kockami rdeče pese in zelenjavnim čipsom. Pokapajte z majaronovim oljem in sokom rdeče pese z glasso z balzamičnim kisom.
Pa dober tek!