RECEPT: veganski bounty iz 4 sestavin (+ recepti za druge znane čokoladice!)
Pripravite si enostaven, veganski in slasten prigrizek iz samo štirih sestavin!
Po novem svojih najljubših čokoladic ne rabite več kupovati v trgovini, ampak si jih lahko naredite sami doma. Kakšne so prednosti domače priprave? Lahko nadzorujete, katere sestavine bodo v vaših čokoladicah, poleg tega so običajno bolj zdrave. Vseeno priporočamo, da jih uživate zmerno in v omejenih količinah. Saj veste, ključ je v ravnovesju.
Preden preidemo na sestavine za bounty, so tu še recepti za nekatere druge znane čokoladice:
Domače (zdrave) "twix" ploščice (veganske, brez glutena in sladkorja)
Raffaello kroglice brez moke in sladkorja (+ brez peke)
Za bounty pa potrebujete naslednje sestavine:
- 200 g kokosove moke
- 250 ml kokosovega mleka iz pločevinke
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 180 g temne čokolade
V blenderju zmiksajte kokosovo mleko, javorjev sirup in kokosovo moko, da dobite homogeno zmes.
Iz mase z rokami oblikujte ploščice, ki jih boste kasneje oblili s čokolado. Ploščice odlagajte na pekač, obložen s peki papirjem. Ploščice nato položite v hladilniku za eno uro.
Na pari stopite čokolado. Počakajte nekaj trenutkov, da se čokolada malenkost ohladi, nato pa vanjo začnite pomakati kokosove ploščice.
Oblite ploščice ponovno odlagajte na pekač in počakajte, da se čokolada strdi. Ploščice nato postrezite.