Teja Kralj (Exatlon) odgovorila na pogosto vprašanje: Zakaj kljub poškodbi ni zapustila šova?

Teja Kralj (Exatlon) odgovorila na pogosto vprašanje: Zakaj kljub poškodbi ni zapustila šova? (foto: Planet TV) Planet TV
20. 9. 2022

Ob njeni poškodbi so se gledalci spraševali, zakaj še vedno ostaja v šovu, če ne more tekmovati. Teja je na to vprašanje odgovorila in razjasnila vse!

Kljub temu, da v šovu praktično ni tekmovala, je Teja Kralj tekmovalka, ki je v letošnjem Exatlonu pritegnila kar nekaj pozornosti.

Na prvem poligonu je že po nekaj metrih nerodno pristala in si poškodovala koleno, kar ji je onemogočilo nadaljno tekmovanje. Vseeno pa je v šovu ostala in spodbujala svojo ekipo.

Tamkajšnja zdravniška ekipa je ocenila, da je poškodba prehuda in da Teja ne bo mogla nadaljevati s tekmovanjem, zato je šov naposled le zapustila.

Vseeno pa so se mnogi gledalci ob tem spraševali, zakaj Exatlona ni zapustila že prej.

"Verjemite, da si po takšni poškodbi želiš čim hitreje domov, da bi pričel z zdravljenjem," je Teja zapisala na svojem Instagramu. "A ker v tistem trenutku res nihče ne ve, kaj se dogaja v kolenu, je najprej potreben takojšen obisk pri zdravniku, nujna prva oskrba (npr. punkcija krvi iz kolena) ter nato magnetna resonanca."

Teja je torej ostajala v šovu zato, ker je čakala na izvide. "Šele, ko se prejmejo rezultati dejanskega stanja, se odloči, ali tekmovalec zapusti Exatlon ali ostane. Moja usoda je bila z rezultati zapečatena, Tjaša je imela možnost odločitve. Odločila se je seveda pravilno," je še pokomentirala odločitev tekmovalke iz nasprotne ekipe, ki je šov prav tako zapustila zaradi poškodbe.

Teja je razkrila tudi, kaj je počela v šovu, če ni tekmovala.

"Kaj torej delaš, kadar ne tekmuješ? Navijaš, motiviraš, spodbujaš, opazuješ,...  Morda res ni na mestu komentiranje, če poligona niti ne preizkusiš, pa vendar lahko močno pomagaš pri sami motivaciji, saj nisi tako v "afektu", kot tekmovalci. Res pa je neskončno težko le gledati, kako ostali tekmujejo, med tem, ko ti lahko le sediš in si hladiš koleno," je še zapisala.

Kljub poškodbi pa je Teja hvaležna za celotno izkušnjo. "9 dni navijanja je bilo dovolj, da sem Exatlon vsaj delno okusila. Navkljub nesrečnemu skoku je šlo za prečudovito izkušnjo, ki je ponovno meni pisana na kožo."

Teja pa ob tem opozarja tudi, da so v resnici poligoni veliko težji in da kakršno koli obsojanje pred televizorjem ni smiselno.

"Povedati je potrebno le, da so poligoni veliko težji, kot izgledajo, veliko daljši, kot se vidi na televiziji, pesek in vročina naredita svoje, prav tako trenutno razpoloženje oziroma končni met. Vsakršna obsojanja niso na mestu. Vsak vedno da vse od sebe, pa četudi tisti dan pomeni 0. Četudi to pomeni, da se zgrudi. Morda pa vročina res ni za vsakogar," je še dodala.

Vsekakor držimo pesti, da Teja čim prej okreva in se vrne k svojim vsakodnevnim športnim dejavnostim.