Zato imajo moški raje ženske z oblinami

Zato imajo moški raje ženske z oblinami (foto: profimedia) profimedia
27. 11. 2022

Čeprav je mnogo žensk mnenja, da imajo moški radi zelo suhe ženske, temu očitno ni tako. Znanstveno je namreč dokazano, da moški obožujejo ženske obline. 

Številne znanstvene raziskave (med drugim tudi ta raziskava) kažejo, da imajo moški danes raje ženske z oblinami. Moški možgani se, ko gledajo ženske obline aktivirajo s podobnim učinkom kot uporaba drog.

Prav tako je moškim pri ženskah očarljivost, prijaznost in komunikativnost med lastnostmi, ki jih iščejo bolj kot konfekcijsko številko 34.  Kateri so pogosti razlogi zakaj moške privlačijo ženske z oblinami?

Večje prsi

Ženske z oblinami imajo navadno večje prsi in to je eden od razlogov, zakaj moški najprej prej opazijo ženske z oblinami kot tiste brez njih.

Slavni predeli telesa

Moško oko večinoma pade na prsi in spodnji del hrbta ter rit, zato moški preferirajo predvsem mehke linije, tiste, ki so značilne za ženske z oblinami. 

Mehkoba telesa

Vitke ženske imajo manj maščobe, zato so njihova telesa trša. Moški načeloma radi uživajo v crkljanju svojih mehkejših in nežnejših polovic, zato tudi obožujejo obline. Prav tako je spolnost z ženskami, ki imajo obline povsem drugačna in prijetna izkušnja.   

Obline so znak plodnosti 

Obline so že od nekdaj znak ženske plodnosti, kar pa je po mnenju raziskovalcev privlačno moškim, ki si iščejo partnerke za resno zvezo. Že stoletja se plodnost povezuje z večjim oprsjem in širšimi boki, zato ta podoba ženske podzavestno privlači moške. 

Ženstvenost 

Večina moških bo iskala žensko, ki nosi »povprečno« konfekcijsko številko, le 10 odstotkov pa jih bo reklo, da so ženske, ki so izjemno suhe in nosijo majhne obleke, popolne zanje. Čeprav so revije polne suhljatih žensk, moške v vsakdanjem življenju še vedno bolj privlačijo ženske z oblinami. Pravzaprav nekateri moški celo menijo, da preveč suhe ženske z majhnimi oprsji premorejo manj ženstvenosti.   

Preberite tudi: Teh 5 fetišev ima več ljudi kot si morda mislite. Ste med njimi tudi vi?  Ali pa: 5 znakov, da ste našli idealnega partnerja v postelji