Nova 24-urna dieta

15. 8. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nova 24-urna dieta

Bi se radi znebili trebuščka, in to takoj? Nič lažjega! Dietni strokovnjak Achim Sam in prehranski strokovnjak dr. Michael Hamm sta razvila dva koncepta, športni in dietni, ki se dobro prepletata.

Rezultat: v 24 urah boste izgubili do 2 kilograma (od tega 450 g čiste maščobe!)

Intervalni trening začnite v soboto

To bo izpraznilo vaše zaloge ogljikovih hidratov in pospešilo izgorevanje maščob. Vsi obroki vsebujejo veliko beljakovin, ki prav tako poskrbijo, da se maščobe hitreje razgrajujejo.

Namig: veliko pijte in dolgo spite (najmanj 7 ur).

Dieta se zaključi v nedeljo zvečer – in v ponedeljek bodo vsi občudovali vašo nekoliko vitkejšo postavo!

Začetek - sobota [18:00]

Plavanje, hoja, kolesarjenje ali tek

Vaje za moč: ta posebni intervalni trening poskrbi za hitrejšo presnovo v vašem telesu. Izberite športno zvrst, ki vam najbolj ustreza!

Ogrevanje: 15 minut zmernega tempa.

Intervali: 20 minut vsaki 2 minuti zamenjajte vaje 'na polno moč' in 'sproščanje'. Ohlajanje: 10 minut 'zabušavanja'.

Sobota - večerja [20:00]

STEAK S PARADIŽNIKI

Za 1 porcijo potrebujete:

  • 120 nemastnega rumpsteaka,
  • poper in sol,
  • 2 majhna paradižnika,
  • rožmarin

Priprava:

1. Steaku odrežite maščobo in kite, paradižnika prepolovite.

2. Meso z vsake strani dobro popecite v teflonski ponvi, kot vam je ljubše zapečeno. Približno od 5 do 7 minut. Začinite s soljo in poprom.

3. Dodajte paradižnike in malce rožmarina ter vse skupaj pecite še približno 3 minute. Postrezite skupaj.

Na osebo: približno 200 kcal; beljakovine: 35 g, maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Nedelja - zajtrk [10:00]

OMLETA Z GOBAMI

Za 1 porcijo potrebujete:

  • 1 jajce,
  • 1 žlico mineralne vode,
  • 1 žlico moke,
  • 1 ščepec soli,
  • 50 g gob (na primer šampinjonov),
  • ¼ čebule,
  • 1 žličko oljčnega olja

Priprava:

1. Zmešajte jajce, vodo, moko in sol ter zmes pustite stati približno 10 minut.

2. Šampinjone očistite, jih zrežite na rezine in jih skupaj s sesekljano čebulo popecite na oljčnem olju. Nato jih vzemite iz ponve in postavite vstran.

3. Jajčno zmes zlijte v ponev, počakajte, da zakrkne, in jo zlato rjavo popecite. Na še vročo omleto stresite gobji nadev in jo takoj postrezite.

Na osebo: približno 239 kcal; beljakovine: 9 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 18 g.

Nedelja [11:00]

Plavanje, hoja, kolesarjenje ali tek

Sprostitvena vadba: od 50 do 60 minut se gibajte v zmernem tempu. Pri tem se morate počutiti povsem sproščeno.

Namig: vaja bo še posebej učinkovita, če boste izbrali drug šport kot dan prej.

Nedelja - kosilo [13:00]

PIŠČANEC Z GOBAMI

Za 1 porcijo potrebujete:

  • 100 g gob,
  • 1 žlico oljčnega olja,
  • sol, poper,
  • 2 žlici kokošje juhe (instant),
  • 150 g piščančjih prsi, peteršilj

Priprava:

1. Gobe (na primer šampinjone) prepolovite.

2. V ponvi segrejte pol žlice olja, na njem popecite gobe in jih začinite. Zalijte s kokošjo juho in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 2 minuti.

3. V drugi ponvi segrejte še pol žlice olja in na njem z vsake strani pecite meso približno 5 minut, ga začinite in postrezite z gobami. Okrasite s peteršiljem.

Na osebo: približno 250 kcal; beljakovine: 30 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 4 g.  

Nedelja - malica [15:00]

PARADIŽNIKOV ŠEJK

Za 1 porcijo potrebujete:

  • 50 ml paradižnikovega soka,
  • 150 ml kefirja,
  • 1 žličko sesekljanih zelišč,
  • poper, sol

Priprava:

Paradižnikov sok in kefir zmešajte z zelišči. Nato vse skupaj začinite s soljo in poprom.

Na osebo: približno 80 kcal; beljakovine: 6 g, maščobe: 0 g, ogljikovi hidrati: 7 g.

Nedelja - večerja [18:00]

SOLATA Z RAKCI

Za 1 osebo potrebujete:

  • pol žlice sadnega kisa,
  • sol, poper,
  • ¼ žličke gorčice,
  • 1 žlico oljčnega olja,
  • ¼ limete,
  • kajenski poper,
  • tabasko,
  • 1 mlado čebulo,
  • ¼ kumare,
  • ½ majhnega čilija,
  • ½ žlice oljčnega olja z limono,
  • 125 g očiščenih kozic,
  • ½ žlice sesekljanega peteršilja

Priprava:

1. V skledi zmešajte kis, začimbe, gorčico, olje in sok limete. Začinite s kajenskim poprom in tabaskom.

2. Mlado čebulo zrežite na obročke, kumaro in čili pa na majhne kocke.

3. V ponvi segrejte oljčno olje z limono in na njem z vsake strani po 2 minuti pecite kozice. Vmes jih začinite s soljo in poprom. Kozice, mlado čebulo, kumare in čili primešajte marinadi in pustite, da vse skupaj stoji približno 30 minut. Okrasite s peteršiljem in postrezite.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"