Bi se radi znebili trebuščka, in to takoj? Nič lažjega! Dietni strokovnjak Achim Sam in prehranski strokovnjak dr. Michael Hamm sta razvila dva koncepta, športni in dietni, ki se dobro prepletata.
Rezultat: v 24 urah boste izgubili do 2 kilograma (od tega 450 g čiste maščobe!)
Intervalni trening začnite v soboto
To bo izpraznilo vaše zaloge ogljikovih hidratov in pospešilo izgorevanje maščob. Vsi obroki vsebujejo veliko beljakovin, ki prav tako poskrbijo, da se maščobe hitreje razgrajujejo.
Namig: veliko pijte in dolgo spite (najmanj 7 ur).
Dieta se zaključi v nedeljo zvečer – in v ponedeljek bodo vsi občudovali vašo nekoliko vitkejšo postavo!
Začetek - sobota [18:00]
Plavanje, hoja, kolesarjenje ali tek
Vaje za moč: ta posebni intervalni trening poskrbi za hitrejšo presnovo v vašem telesu. Izberite športno zvrst, ki vam najbolj ustreza!
Ogrevanje: 15 minut zmernega tempa.
Intervali: 20 minut vsaki 2 minuti zamenjajte vaje 'na polno moč' in 'sproščanje'. Ohlajanje: 10 minut 'zabušavanja'.
Sobota - večerja [20:00]
STEAK S PARADIŽNIKI
Za 1 porcijo potrebujete:
- 120 nemastnega rumpsteaka,
- poper in sol,
- 2 majhna paradižnika,
- rožmarin
Priprava:
1. Steaku odrežite maščobo in kite, paradižnika prepolovite.
2. Meso z vsake strani dobro popecite v teflonski ponvi, kot vam je ljubše zapečeno. Približno od 5 do 7 minut. Začinite s soljo in poprom.
3. Dodajte paradižnike in malce rožmarina ter vse skupaj pecite še približno 3 minute. Postrezite skupaj.
Na osebo: približno 200 kcal; beljakovine: 35 g, maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 3 g.
Nedelja - zajtrk [10:00]
OMLETA Z GOBAMI
Za 1 porcijo potrebujete:
- 1 jajce,
- 1 žlico mineralne vode,
- 1 žlico moke,
- 1 ščepec soli,
- 50 g gob (na primer šampinjonov),
- ¼ čebule,
- 1 žličko oljčnega olja
Priprava:
1. Zmešajte jajce, vodo, moko in sol ter zmes pustite stati približno 10 minut.
2. Šampinjone očistite, jih zrežite na rezine in jih skupaj s sesekljano čebulo popecite na oljčnem olju. Nato jih vzemite iz ponve in postavite vstran.
3. Jajčno zmes zlijte v ponev, počakajte, da zakrkne, in jo zlato rjavo popecite. Na še vročo omleto stresite gobji nadev in jo takoj postrezite.
Na osebo: približno 239 kcal; beljakovine: 9 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 18 g.
Nedelja [11:00]
Plavanje, hoja, kolesarjenje ali tek
Sprostitvena vadba: od 50 do 60 minut se gibajte v zmernem tempu. Pri tem se morate počutiti povsem sproščeno.
Namig: vaja bo še posebej učinkovita, če boste izbrali drug šport kot dan prej.
Nedelja - kosilo [13:00]
PIŠČANEC Z GOBAMI
Za 1 porcijo potrebujete:
- 100 g gob,
- 1 žlico oljčnega olja,
- sol, poper,
- 2 žlici kokošje juhe (instant),
- 150 g piščančjih prsi, peteršilj
Priprava:
1. Gobe (na primer šampinjone) prepolovite.
2. V ponvi segrejte pol žlice olja, na njem popecite gobe in jih začinite. Zalijte s kokošjo juho in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 2 minuti.
3. V drugi ponvi segrejte še pol žlice olja in na njem z vsake strani pecite meso približno 5 minut, ga začinite in postrezite z gobami. Okrasite s peteršiljem.
Na osebo: približno 250 kcal; beljakovine: 30 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 4 g.
Nedelja - malica [15:00]
PARADIŽNIKOV ŠEJK
Za 1 porcijo potrebujete:
- 50 ml paradižnikovega soka,
- 150 ml kefirja,
- 1 žličko sesekljanih zelišč,
- poper, sol
Priprava:
Paradižnikov sok in kefir zmešajte z zelišči. Nato vse skupaj začinite s soljo in poprom.
Na osebo: približno 80 kcal; beljakovine: 6 g, maščobe: 0 g, ogljikovi hidrati: 7 g.
Nedelja - večerja [18:00]
SOLATA Z RAKCI
Za 1 osebo potrebujete:
- pol žlice sadnega kisa,
- sol, poper,
- ¼ žličke gorčice,
- 1 žlico oljčnega olja,
- ¼ limete,
- kajenski poper,
- tabasko,
- 1 mlado čebulo,
- ¼ kumare,
- ½ majhnega čilija,
- ½ žlice oljčnega olja z limono,
- 125 g očiščenih kozic,
- ½ žlice sesekljanega peteršilja
Priprava:
1. V skledi zmešajte kis, začimbe, gorčico, olje in sok limete. Začinite s kajenskim poprom in tabaskom.
2. Mlado čebulo zrežite na obročke, kumaro in čili pa na majhne kocke.
3. V ponvi segrejte oljčno olje z limono in na njem z vsake strani po 2 minuti pecite kozice. Vmes jih začinite s soljo in poprom. Kozice, mlado čebulo, kumare in čili primešajte marinadi in pustite, da vse skupaj stoji približno 30 minut. Okrasite s peteršiljem in postrezite.