Če želite, da se vas bodo bacili in virusi že od daleč izogibali, v kuhinjo čim večkrat povabite naslednja naravna zdravila.
Česen
Vsebuje več protirakavih snovi in antioksidantov in je prvi na seznamu jedi, ki preprečujejo raka. Čisti kri in sečne poti ter pospešuje prebavo.
Najbolj znana aktivna spojina alicin ima celo močnejše protibakterijsko delovanje kot antibiotik penicilin.
Čebula
Vsebuje večje količine močnega antioksidanta kvercitina, ki ga najdemo samo v šalotki ter rumeni in rdeči čebuli.
Kvercitin zavira raka na želodcu, redči kri, preprečuje nastanek krvnih strdkov ter učinkuje proti astmi in kroničnemu bronhitisu.
Ingver
Eterično olje vsebuje aktivne učinkovine gingerole in pekočo spojino zingeron.
Deluje protivnetno in kot antibiotik, saj uničuje salmonelo in stafilokoke. Pospešuje prebavo, preprečuje slabost in je naravni antidepresiv.
Peteršilj
Vsebuje veliko klorofila ter antioksidantov flavonoidov, karotenoidov in vitamina C.
Je močno protivnetno živilo, čisti sečila in ugodno vpliva na živčevje. Preprečuje raka, ker pomaga nevtralizirati nekatere karcinogene snovi v tobačnem dimu.