Jabolčni kis se velikokrat omenja kot eno izmed sestavin, ki lahko pomaga pri izgubi telesne teže, vendar pozor. Treba se je zavedati, da ga je potrebno zaužiti na pravilen način.
1. Kako?
Jabolčnega kisa nikoli ne pijte nerazredčenega. Vsebuje namreč veliko ocetne kisline, ki lahko na dolgi rok močno poškoduje vašo sklenino in tudi požiralnik. Pomembno je, da kis pred zaužitjem zmešate z vodo (standardno razmerje je 2 žlici kisa:250 ml vode).
2. Kdaj?
Drugi pomembni faktor, ki ga morate upoštevati, če želite, da je jabolčni kis efektivno sredstvo za pomoč pri izgubi teže, je čas, ko ga zaužijete. Carol S. Johnston iz arizonske univerze je vpliv jabolčnega kisa na telo preučevala več kot 10 let. Pravi, da je mešanico jabolčnega kisa priporočljivo piti dvakrat dnevno, obvezno tik pred obrokom.
Jabolčni kis namreč delno blokira presnovo škroba, kar pomeni, da ni dviga in padca krvnega sladkorja. Dodatna prednost pa je še ta, da se dobre bakterije, ki jih imamo v želodcu hranijo s škrobom, ki ni prebavljen in s tem preprečujejo napihnjenost in skrbijo za zdrav prebavni sistem.
Pravilna uporaba je torej ključnega pomena. Namreč, če jabolčni kis pijete na tešče oziroma potem ne zaužijete nobene hrane, bo to nesmiselno početje, ki vam ne pomaga pri izgubi teže. Prav tako pa lahko slabo vpliva na vaše zdravje, če ga ne pijete v kombinaciji z vodo.
Preberite še:
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl