Zakaj je dobro jesti hrano z nizkim GI (glikemičnim indeksom)?

25. 7. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zakaj je dobro jesti hrano z nizkim GI (glikemičnim indeksom)? (foto: profimedia)
profimedia

Če si boste večkrat privoščili živila z nizkim glikemičnim indeksom se boste počutili bolje, bolje pa bo delovala tudi vaša presnova. Spodaj preverite, zakaj vse je dobra hrana z nizkim GI:

  • Topi maščobe: nižji kot je GI večja gotovost je, da se bo maščoba pokurila v mišicah.
  • Zavira lakoto: hrana z nizkim GI ohranja nizko raven sladkorja v krvi, za to ne pride do hudih in nenadnih napadov lakote
  • Varuje mišice: preprečujejo, da bi telo razgrajevalo mišice
  • Spodbuja možgane: hrana z nizkim GI poskrbi, da imajo možgani vedno dovoljšnjo in uravnoteženo zalogo sladkorja
  • Varuje pred srčnim napadom: če se prehranjujete z živili z nizkim GI, boste zmanjšali količino maščob v krvi, kar vas lahko zavaruje pred možgansko kapjo ali srčnim napadom.
  • Je pravi vrelec mladosti: preveč sladkorja v krvi lahko pripelje do vidnih starostnih peg.
  • Dobro dene imunskemu sistemu: hrana z nizkim GI vsebuje veliko vlaknin, ki blagodejno delujejo na čreko, ki je naš največji imunski organ, ki nas varuje pred boleznimi.
  • Varuje pred sladkorno boleznijo: konstantno ohranjajo raven sladkorja v krvi nizko, kar pomeni, da ne obremenjujejo trebušne slinavke

Preberite še: Hrana z nizkim GI (glikemičnim indeksom), ki bo pomagala stopiti maščobe

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa