Zdravnica razkriva: "Tega nikdar ne bi naročila v lokalu ali restavraciji!"

25. 8. 2024
Deli
Zdravnica razkriva: "Tega nikdar ne bi naročila v lokalu ali restavraciji!" (foto: Instagram @gianninagibelli (Posnetek zaslona))
Instagram @gianninagibelli (Posnetek zaslona)

Povedala je, da je to priljubljeno naročilo v resnici polno bakterij.

Ko v kavarni ali restavraciji naročimo gazirano pijačo, pogosto dobimo v kozarcu rezino limone. Limono ali sadje najdemo tudi v raznih drugih sokovih in koktajlih, zdravnica Tania Elliott pa je razkrila, zakaj takšnih pijač nikoli ne bi naročila v kavarni ali restavraciji.

Ne spreglejte:

Dr. Tania Elliott na svojem Instagramu pogosto deli različne nasvete, povezane z zdravjem. Tokrat se je dotaknila higiene v storitvenih dejavnostih in dodala, da prav zato nikoli ne naroča pijač z rezinami limone ali limete.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tania Elliott (@drtaniaelliott)

"Osebje si pogosto ne umiva rok, zato tudi ne umivajo limon"

"Več kot 70 odstotkov rezin limone vsebuje 25 različnih bakterij in fekalnih snovi, pa tudi navzkrižno kontaminacijo s hrano, kot je surovo meso," pravi, pri čemer misli predvsem na restavracije in dodaja, da delavci pogosto niti pomislijo ne, da bi oprali limone.  

Tri astrološka znamenja, ki od partnerja zahtevajo preveč

Dodaja še, da si delavci ne umivajo vedno rok in pogosto niti ne uporabljajo rokavic, v komentarjih pa so se oglasili ljudje, ki so delali v gostinskih lokalih in ugotovili, da je to žal res.

"Kot nekdo, ki je delal v restavracijah, lahko potrdim, da to drži 90 odstotkov časa. Je pa res, da ima večina kuhinj posebne rezalne deske za rezanje mesa. Običajno so zložene po barvah, da se jih ne bi zamešalo," je v komentarjih zapisal en moški.

Poleg somišljenikov se je v komentarjih oglasilo tudi nekaj ljudi, ki se z zapisom niso strinjali: "Če ste kdaj delali v restavraciji, veste, da so rezine limone najmanjša skrb."

"Če bi upoštevali vaš nasvet, ne bi nikoli več naročili ničesar v restavraciji."

Oglasil se je tudi natakar, ki trdi, da ni vse tako, kot izgleda: "Natakar tukaj - rezanje sadja je zelo higienično. Umijem in razkužim rezalno desko samo za bar, umijem roke, operem sadje in med rezanjem nosim rokavice. Tako delamo. Nekatere restavracije in kavarne tega ne bodo naredile, mi pa," je zapisal.

Pri naročanju pijač s svežim sadjem je zato najbolje, da zaupate lastni presoji in dosedanjim izkušnjam. 

Je keto dieta vredna tveganja? Nova študija pod vprašaj postavlja njeno varnost

Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del