Vsa hrana ni primerna za v hladilnik, preberite si katere stvari lahko hranite v omari ali na pultu.
Kruh in toast
Hladen zrak v hladilniku izsuši kruh in drugo pekovsko pecivo, zato hitro postane 'staro'. Dlje časa bodo ostali sveži, če jih hranite v leseni ali glinasti posodi za kruh. Kruh ostane svež tudi v plastični posodi ali vrečki, vendar skorja izgubi hrustljavost.
Paradižnik
Paradižnik in drugo zelenjavo, ki vsebuje veliko vode, kot so na primer bučke, fižol, jajčevci, paprika, kumare in buče, raje shranite v shrambi, sicer bosta izgubila precej okusa.
Citrusi
Tudi limone, pomaranče, mandarine in grenivke raje shranite v košari za sadje – ohranili bodo več okusa in poleg tega še polepšali prostor.
Krompir
Raje kot hladilnik ima lesen zaboj v temni kleti. V predalu za zelenjavo lahko postane sladkast, ker se škrob pri nizkih temperaturah spremeni v sladkor.
Čebula
Najbolje jo je shraniti v temnem in suhem prostoru, da ne začne gniti ali kaliti.
Južno sadje
Tudi južno sadje, na primer ananas, banane, papaja in melone, ne spadajo v hladilnik – tam izgubijo več vitaminov kot v košari za sadje, poleg tega pa dobijo rjave, steklaste pike.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek