5 pravil, ki se jih pri vzgoji otrok strogo držita David in Victoria Beckham

5 pravil, ki se jih pri vzgoji otrok strogo držita David in Victoria Beckham (foto: Profimedia) Profimedia
6. 12. 2022

Katerih pravil se zvezdniška zakonca držita pri vzgoji?

David in Victoria Beckham nedvomno sodita med ene najbolj znanih prarov na svetu. Med drugim slovita po svojih uspehih v športu, glasbi in modi, obenem pa sta tudi ponosna starša 4 otrokom. 

Svoje družinsko življenje sta zakonca dolgo držala stran od oči javnosti, vendar so tudi otroci v zadnjih letih vse bolj medijsko izpostavljeni. Med drugim se je Brooklyn Beckham letos poročil, Cruz Beckham se izpostavlja kot pevec, Romeo Beckham pa sledi očetovim stopinjam in si ustvarja uspešno nogometno ter manekensko kariero.

Edina hči zakoncev, Harper Beckham, je stara komaj 11 let, zato se zaenkrat ne izpostavlja toliko javnosti, vseeno pa se včasih pojavlja v objavah na družbenih omrežjih ostalih družinskih članov.

Zdi se, da vsi otroci v Beckham družini odraščajo v delovne, spoštljive in uspešne posameznike. Za vse to je nedvomno zaslužna tudi vzgoja. Preverite, katerih pravil se David in Victoria držita pri vzgoji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Olika je izjemno pomembna

David je priznal, da je do svojih otrok precej strog in zahteva disciplino. "Z Victorio sva oba bila vzgojena z močno disciplino in spoštovanjem do ljudi, kar se zagotovo odraža tudi pri vzgoji najinih otrok," je v enem od intervjujev pojasnil David in dodal, da so njuni otroci zelo vljudni. Že od drugega leta starosti govorijo prosim in hvala.

Tudi v šoli starša pričakujejo vzorno vedenje. "Ko se odpravimo na roditeljski sestanek, je eno prvih vprašanj, ki jih vprašamo učitelje to, kako se vedejo naši otroci. Učitelji vedno potrdijo, da so njihove manire brezhibne," je povedal David.

Omejevanje zmenkov

Že pred leti je David v enem od intervjujev zaupal, da sta z Victorio precej striktna na področju zmenkov. Otrokom nista pustila hoditi na zmenke, dokler nista ocenila, da so dovolj stari. Tudi ob primerni starosti so želeli, da so njihovi zmenki privatni in samo z osebami, ki se jih ne želijo okoristiti.

Delovne navade že v najstniških letih

Kljub velikemu premoženju družine, si starša vseeno želita, da otroci spoznajo pravo vrednost denarja. Sin Brooklyn je pri 15 letih delal ob koncu tedna v londonski kavarni, da bi zaslužil nekaj dodatnega denarja in videl, kaj pomeni trdo delo. Leta kasneje je v enaki kavarni delal tudi mlajši sin Romeo.

Nadzor nad družbenimi omrežji

Ko se je Brooklyn Beckham leta 2015 pridružil Instagramu, je njegova slava hitro poskočila v nebo. Toda David in Victoria mu nista dovolila, da ga preveč zanese. "Brooklyn ima štiri milijone sledilcev na Instagramu. Nadzorujemo vse, kar objavlja, vse, kar počne, in enako je z našimi drugimi otroki," sta pojasnila zakonca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Izobrazba je zelo pomembna

Ko se je družina preselila iz Los Angelesa v London, sta David in Victoria več mesecev raziskovala, katera šola bi za njuna otroke najbolj primerna. Izobrazbi dajeta velik pomen in želita si, da njuni otroci prejemajo najbolj kakovostno izobrazbo. Znano je, da sta sinova Romeo in Cruz obiskovala Wetherby, zasebno šolo, ki sta jo obiskovala tudi princ William in princ Charles.

Obenem pa starša poskrbita, da njuni otroci nikoli ne manjkajo v šoli - niti takrat, ko so zunaj ekstremne vremenske razmere. Leta 2018 je Victoria delila posnetek Romea in Cruza, ki se odpravljata v šolo v snežni nevihti. Ob tem se je pošalila, da je grozna mama, ker svoje otroke sili v šolo po snegu.

Zakonca si torej prizadevata, da so njuni otroci spoštljivi in vljudni, obenem pa jih spodbujata tudi, da spoznajo pomen dela ter tudi pomagajo tistim, ki nimajo take sreče. Zato se z otroki večkrat pojavita tudi na dobrodelnih dogodkih ali drugih prireditvah. Otrokom si želita sporočiti, da morajo v življenju vedno ostajati prijazni in dobri do drugih, ne glede na okoliščine.