Osebna trenerka Kayla Itsines popravi držo pri 3 osnovnih vajah, ki jih vsi delamo doma

Osebna trenerka Kayla Itsines popravi držo pri 3 osnovnih vajah, ki jih vsi delamo doma (foto: profimedia) profimedia
27. 11. 2020

Sedaj, ko vsi telovadimo doma, nimamo pri roki trenerjev, ki bi nas opozarjali na držo in popravili napake. Zato je še bolj pomembno, da skušamo sami izvesti vaje čimbolj pravilno. Tu so 3 osnovne vaje, ki ste jih zagotovo vključili v trening doma. 

Če hočemo vzdrževati formo, moramo biti kreativni pri postavljanju telovadnice doma in iskanju časa, ki ga dejansko lahko namenimo vadbi. Žal pa moramo trenutno tudi nadomeščati trenerje - no, se vsaj truditi, da vaj ne delamo zelo narobe. 

Kayla Itsines, osebna trenerka, v videu prikaže napačno in pravilno izvedbo treh pogostih vaj, ki jih vključujemo v svoje vadbe. Priporoča tudi, da si v del stanovanja, ki je namenjen telovadbi, postavimo ogledalo ali se posnamemo, da bomo lažje prepoznali napake. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KAYLA ITSINES (@kayla_itsines)

3 vaje, ki jih radi izvajamo narobe in jih Kayla prikaže v videu so skleca, trebušnjaki z dvignjenimi nogami in dvigi z rokami na stolu. 

Nekaj Kaylinih napotkov: 

Skleca: Roke morajo biti po rameni, napnite mišice trebuha in zadnjice, ramena potisnite nazaj in ves čas potiskajte tla stran od sebe. 

Trebušnjaki: Preden začnete z vajo, napnite trebušne mišice, dvigajte se s prnim košom in ne z glavo ter delajte počasi. 

Dvigi z rokami: Roke morajo biti v širini ramen, ramena potisnite nazaj in upognite komolce za 90 stopinj.