Slastna mandljeva torta z jagodami in malinami (brez sladkorja!)

Slastna mandljeva torta z jagodami in malinami (brez sladkorja!) (foto: profimedia) profimedia
31. 3. 2020

Če nič drugega, ste se v samoizolaciji gotovo naučili, da moramo biti hvaležni za vsak nov dan in praznovati majhne zmage. Zakaj ne bi danes proslavili kar s torto?

Torta ne vsebuje sladkorja, zato je bolj zdrava različica sladice, vendar jo še vedno jejte v zmernih količinah in podelite z bližnjimi. Če obožujete jagode in maline, vam bo zagotovo všeč. 

Potrebujete naslednje sestavine: 

  • 220 g mandljeve moke
  • 4 stepena jajca
  • ⅔ skodelice medu ali javorjevega sirupa
  • ¼ skodelice ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 pomarančo
  • 1 čajno žlico pecilnega praška
  • ščep sode
  • ščep mletega cimeta
  • ščep soli

Za nadev:

  • 500 g jagod
  • 300 g malin
  • ¼ skodelice medu ali javorjevega sirupa
profimedia

Pečico segrejte na 165 stopinj.

V prvi veliki skledi najprej zmešajte mandljevo moko, pecilni prašek, sodo, sol in cimet. 

V drugi posodi zmešajte jajca, med ali sirup, olivno olje in sok pomaranče. 

Mokre sestavine počasi vlijte k suhim in dobro premešajte, da izginejo vse kepe in je masa povsem gladka. Vse skupaj prelijte v okrogel pladenj za torto (ali navaden pladenj), ki ste ga prej prekrili s peki papirjem in pomokali. 

Na nižji pladenj enakomerno razporedite maline in jagode ter jih prelijte s sirupom ali medom. 

Oboje postavite v pečico za 40 minut*, dokler torta ni zlatorjave barve in na sredini mehka (preizkusite z zobotrebcem: če se testo ne prime nanj, je sredica pečena). 

*Jagode in maline bodo pripravljene že v dvajsetih minutah do pol ure. Če uporabite med, pazite, da se ta ne zažge. 

Torto in nadev za po vrhu vzemite iz pečice in počakajte, da se biskvit ohladi. Potem ga vzemite iz pekača in z žlico previdno dodajte nadev. Po vrhu biskvita lahko dodate še sok pomaranče (če ga je še kaj ostalo), po jagodah in malinah pa prelijte med ali sirup. 

Dober tek!

 

 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri