Previdno na morju! Na slovenski obali opažajo porast tatvin

Previdno na morju! Na slovenski obali opažajo porast tatvin (foto: Profimedia) Profimedia
11. 8. 2022

Se tudi vi odpravljate na slovensko obalo? Bodite še posebej previdni, saj letos opažajo povečano število tatvin!

Iz Okolja Piran so sporočili, da v poletnih mesecih opažajo porast tatvin na plažah slovenske obale. "Najpogostejše so kraje mobilnih telefonov, denarnic z osebnimi dokumenti, bančnih in kreditnih kartic ter seveda gotovine," so zapisali na svoji Facebook strani.

Obenem so obiskovalce opomnili, da imajo na Centralni plaži Portorož možnost najema sefa, v kateri lahko hranijo vrednejše predmete.

Tudi Radio Capris poroča o povečanem številu tatvin tako na plažah, kakor tudi v nastanitvah. "Med vsako turistično sezono se poveča število tatvin na plažah, pa tudi vlomov v stanovanja, apartmaje, hotelske sobe in gostinske obrate," so zapisali. 

Tudi na Policijski upravi Koper se problematike zavedajo, zato vsako leto izvajajo preventivne aktivnosti, namenjene predvsem opozarjanju na samozaščitno ravnanje. Obiskovalce si želijo opozoriti, naj na plažo ne nosijo vrednejših predmetov.

"Tovrstne aktivnosti, skupaj z lokalnimi skupnostmi, policisti izvajajo pod sloganom "Varno poletje" že več kot desetletje," so še dodali na Radiu Capris.

Če se torej tudi vi odpravljate na slovensko obalo, bodite še posebej previdni. Na plažo ne nosite vrednejših predmetov, kot so dokumenti, nakit, elektronske naprave, bančne kartice ali večje količine gotovine.

V kolikor na plaži opazite kakršne koli sumljive dogodke, o tem nemudoma obvestite policijo.