Z domačim ketchupom boste dodali piko na i vsakemu pikniku!
Naj vam damo namig in takoj boste vedeli, o kateri sestavini govorimo: vedno se kregamo, ali je sadež ali zelenjava. In ja, ta sadež raste na vašem vrtu, pa ne gre za jagode!
-
Ne spreglejte NAGRADNE IGRE na koncu članka! Nekoga čaka razkošna sprostitev! 😉
Ste uganili, da gre za paradižnik? Poleti ga ni težko vključiti v prehrano, saj ga damo v solate, ljubitelji testenin pa si prste obliznejo ob paradižnikovi omaki. In da boste poleti odkrili še kakšen nov recept s paradižnikom, je tu nekaj razlogov, zakaj bi ga morali večkrat vključiti v obroke.
O LUŠTnem paradižniku
Paradižnik poleti kraljuje v mnogih solatah, ali pa se znajde kar kot priloga mesnim jedem. Je odlična izbira, če se želite osvežiti in hkrati poskrbeti, da boste tudi na piknikih pojedli kaj zdravega. Poglejmo, kaj se skriva v njem:
- Kot večina povrtnin je sestavljen pretežno iz vode, malo beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov.
- Vsebuje vitamina A in C ter minerale v sledeh, še posebej kalcij, magnezij in železo.
Značilno rdečo barvo paradižniku daje snov likopen, ki je eden najboljših antioksidantov, kar jih poznamo. Zato velja, da dlje ko paradižnik pustimo zoreti na soncu, boljšo barvo in okus dobi. To ste verjetno ugotovili tudi sami, kajne?
Kako pa se od ostalih razlikuje LUŠTen paradižnik?
Prepoznate ga po izrazitem vonju in še boljšem okusu. Videti je kot paradižnik, ki ga pridelate na domačem vrtu, in takšen je tudi njegov okus; njegovi plodovi so lepo okrogli, sočni in mesnati.
Ker dozorijo na rastlini in so obrani le kakšen dan, preden jih lahko kupite v trgovini, ohranijo vse svoje najboljše lastnosti pravega paradižnika in zagotavljajo kakovost, ki si jo želite.
Vedno izberite domače!
Raje kot tuje, vedno prisegajte na paradižnik, ki je pridelan v Sloveniji. Na srečo je tu LUŠT!
- LUŠTna družina prideluje paradižnike zato, da lahko z najbližjimi uživate v svežih, sočnih in rdečih plodovih LUŠTnega paradižnika.
- LUŠTni sodelavci v rastlinjaku in pakirnici z veliko ljubezni skrbijo za rastline in vaše LUŠTne paradižnike.
- Po paradižnik se ne rabite odpraviti daleč, saj je na voljo v vseh večjih trgovskih sistemih po Sloveniji, na njihovi LUŠTni domačiji v Renkovcih in na Osrednji ljubljanski tržnici. Po Pomurju, v Mariboru in Ljubljani pa vam ponujajo še dostavo direktno na dom. Skrbijo za kratke transportne poti od rastlinjaka do kupca.
Okolju in zdravju ljudi prijazna pridelava
Podjetje Paradajz je trajnostno naravnano in družbeno odgovorno podjetje, kar nakazuje tudi to, da v Renkovcih poteka pridelava v hladnih delih leta s pomočjo geotermalne energije, ki jo uporabljajo za ogrevanje. Cvetove rastlin oprašujejo čmrlji, ki so »živi« dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za škropljenje.
Če pa se zgodi, da v rastlinjaku rastline ali plodove škodljivci vseeno napadejo, zanje na naraven način poskrbijo njihovi plenilci oz. naravni sovražniki, ki jih naselijo v rastlinjak. Paradižniki LUŠT so namreč pridelani na zdravju ljudi prijazen način. Zato pesticidov in drugih nevarnih snovi ne bo na vašem krožniku.
Ustvarite si pojedino s slovenskimi paradižniki LUŠT za vas in vaše najbližje!
Pri LUŠTu imate na voljo različne vrste paradižnika: Grozdasti paradižnik LUŠT, Mali LUŠT, Slivov paradižnik LUŠT, Češnjev paradižnik LUŠT in LUŠTek (mešanica češnjevih paradižnikov).
Imate torej veliko možnosti, da zase in za svoje bližnje pripravite nekaj slastnega.
Če ste naveličani tistega enega recepta, pri katerem uporabljate paradižnik, raziščite, kako vse ga še lahko uporabite. Svež paradižnik na primer priložite jajcem na oko ali jajčni omleti za zajtrk in obudite spomine na tisti odličen hotelski zajtrk. Ali ga vključite v svoj sendvič in ga naredite bolj zdravega, narežite ga v solato ...
Skuhajte paradižnik in naredite omako, ki jo lahko uporabite za testenine, pice, kot prilogo drugim jedem. Na mrzel deževen dan pa naredite paradižnikovo juho.
Nekaj bolj "nenavadnih" možnosti je paradižnikov sok in paradižnikova marmelada - oboje boste z veseljem spili in pojedli. Verjetno ne rabimo poudarjati, da je tako sok kot marmelada veliko bolj zdrava, če jo pripravite doma? In paradižnik zagotovo ne sme manjkati na poletnih piknikih, saj doda svežino.
Tu pa je LUŠTen recept za eno sestavino, ki jo vedno kupite in ne sme manjkati na pikniku: Presenetite z domačim "ketchupom"!
Naj se vam zaLUŠTajo sočne jedi!
Prenesite si e-knjižico z namigi in svežimi poletnimi recepti TUKAJ.
NAGRADNA IGRA!
LUŠTek nagrajuje!
Posnetek naložite v obrazec TUKAJ in preverite vse nagrade, ki so z nekaj sreče lahko vaše.
·
Novo na Metroplay: "Ljudje v življenju potrebujemo več mehkobe" | Tereza Poljanič