S TO preprosto 1-minutno tehniko se boste v trenutku otresli neprijetnih občutkov

S TO preprosto 1-minutno tehniko se boste v trenutku otresli neprijetnih občutkov (foto: Profimedia) Profimedia
22. 11. 2022

Se tudi vi težko soočate z neprijetnimi občutki? V pomoč vam bo enostavna in kratka tehnika.

Nekateri ljudje znajo odlično prepoznati svoja čustva in se pomiriti. Spet drugi pa imajo s tem nekoliko več težav. Ste tudi vi eni tistih, ki se težje soočate z neprijetnimi občutki? 

Morda se ob tem zaprete vase ali pa se zatečete k hrani. Morda se potopite v digitalni svet in brezglavo zapravljate ure in ure na družbenih omrežjih.

A s takimi dejanji samo odmislite svoja čustva, ki pa se nalagajo v telo. Če svojih občutkov ne sprostite, ostanejo v vas in se sčasoma lahko pokažejo kot bolezen - tako duševna, kakor tudi fizična.

Ključno je torej, da poiščete način, kako sprostiti svoje občutke. Pri tem vam je lahko v pomoč tudi naslednja tehnika.

Hitra in preprosta tehnika

Gre za metodo, ki ji nekateri pravijo 'kundalini' meditacija. Bistvo je, da iz svojega telesa 'stresete' vse svoje občutke - dobesedno!

To tehniko opažamo tudi v naravi. Ste kdaj že videli, da se žival po napadu ali stresni situaciji otrese? S tem se želi otresti neprijetnih občutkov in stisk ter nadaljevati s svojim vsakdanom.

Zelo podobno 'tresenje' deluje tudi pri ljudeh.

Neprijetnih občutkov se otresete tako:

1. Nastavite odštevalnik na eno minuto.

2. Vstanite, sprostite ramena in zaprite oči.

3. Začnite stresati svoje telo. Ne omejujte se, ne razmišljajte, kako zgledate. Preprosto sprostite se in stresajte telo po občutku.

4. To počnite eno minuto, nato pa si vzemite še nekaj trenutkov in z zaprtimi očmi opazujte, kaj se dogaja v vašem telesu. Kaj občutite? Ste kaj bolj sproščeni, kakor ste bili?

Tehniko uporabljajte vsakič, ko se počutite preobremenjene.

Vir: yourtango.com