Te vsakdanje navade kvarijo vaš zdrav življenjski slog

Te vsakdanje navade kvarijo vaš zdrav življenjski slog (foto: profimedia) profimedia
7. 9. 2019

Nekaj od njih imate zagotovo tudi vi, zato preverite, kaj bi morali opustiti za boljši in zdrav dan. 

Prenehajte z naslednjimi navadami, ki vam povzročajo več škode kot koristi. 

Iz postelje takoj v kopalnico

Ko zazvoni budilka, se ne zapodite iz postelje naravnost pod toplo prho, ki vas bo uspavala, ampak naredite nekaj vaj, s katerimi se boste mirno prebudili in začeli dan sproščeno. Še ena stvar, ki se je zjutraj lahko veselite, je obilen zajtrk. Ta vam bo dal moči in vas nasitil do kosila. Preverite: Kaj morate vključiti v zajtrk, če želite potešiti lakoto za dlje časa?

Umivanje las vsak dan

Prenehajte posegati po šamponu tako pogosto, saj s tem škodujete lasišču, ker spirate naravna olja in izsušite lase. Vsak dan ali vsak drugi dan umivanje ni potrebno, pa tudi frizura bo videti boljša, kot bi bila na sveže umitih laseh. 

Banane z rjavimi pikami so za v smeti

Ko banana postane rjava, je ne zavrzite, saj je takrat najboljša: je sladkejša, okusnejša in založena z veliko snovmi, ki jih potrebujete. Rjava banana na primer vsebuje več antioksidantov kot rumena ali zelena, ki še ni dozorela. Poleg tega jo lažje prebavijo tudi ljudje, ki imajo težave z razdraženim želodcem. 

Reševanje sporov na internetu in šale na tuj račun

Se spomnite tiste šale o sodelavki, ki se vam je zdela smešna in povsem nedolžna? Njej javno šaljenje ni bilo tako zelo všeč. In tudi vam verjetno ne bi bilo, če bi kdo objavil kaj smešnega o vas. Zato prenehajte z reševanjem sporov preko spleta na očeh javnosti in s stresanjem trapastih šal. Raje se pošalite na svoj račun, prepir pa naj ostane med vami in osebo, ki je vanj vpletena. S tem izkažete določeno mero spoštovanja. 

Ne morete brez telefona

Prijatelj vas povabi na kavo in prva stvar, ki jo naredite je, da povlečete telefon iz žepa in ga postavite na mizo. Potem med pogovorom večkrat preverite družbena omrežja, posurfate po zadnjih trendih in na hitro pokažete fotografijo svojega novega stanovanja. Kaj pravzaprav imate od takšnega druženja? Prav nič, čas bi lahko preživeli tudi sami. Če želite vzdrževati odnose, ki ste jih dolga leta gradili, naredite uslugo sebi in sogovorniku ter pustite telefon v torbi. Pokažite, da vam je mar za osebo in je pomembnejša od elektronske naprave. 

Vsak dan daste vse od sebe

Ne želimo reči, da se nehajte truditi, ampak da si po delovnem dnevu privoščite zaslužen počitek. Ko vsak dan hitite iz sestanka na sestanek in po službi še po opravkih, pozabite športne aktivnosti in vse, kar radi počnete. Dnevi in tedni minevajo, vi pa ne morete našteti niti ene prostočasne aktivnosti ali izleta, ki ste si ga privoščili v zadnjem času. 

Preverite tudi: