5 prepričanj, ki vas naredijo mentalno močnejše

5 prepričanj, ki vas naredijo mentalno močnejše (foto: Matthias Cooper | Pexels) Matthias Cooper | Pexels
21. 3. 2021

Kako se pobrati, ko vam življenje postreže s težkimi izzivi, kako naprej po konfliktu in kako kritiko obrniti v svoj prid? Mentalno močni imajo 5 temeljnih prepričanj, ki prinašajo mir in moč.

1. Biti mentalno močen ne pomeni kazati navezen svojo trdoživost

Ni vam potreba postati robot ali dajati vtisa, da ste žilavi, ko ste mentalno močni. Gre za delovanje v skladu z vašimi vrednotami.

2. Biti mentalno močen ne pomeni, da morate ignorirati svoja čustva

Če želite postati mentalno močnejši, ne ignorirajte in ne tlačite svojih čustev. Namesto tega vsa svoja čustva doživljajte – zavedajte se jih. Gre za interpretacijo in razumevanje, kako vaša čustva vplivajo na vaše misli in vedenje.

3. Biti mentalno močen ne pomeni, da se morate vedno zanesti le nase

Ko je oseba mentalno močna, ne pomeni, da nikoli ne potrebuje pomoči. Če priznate, da ne poznate vseh odgovorov in prosite za pomoč takrat, ko jo potrebujete, je to znak, da postajate močnejši – da želite zrasti.

4. Biti mentalno močen ne pomeni vedno razmišljati pozitivno

Pretirano pozitivne misli so lahko prav tako škodljive kot negativne. Pomembno je realistično in racionalno razmišljanje.

5. Razvijanje mentalne moči ne pomeni lovljenje sreče za vsako ceno

Mentalna moč vam bo pomagala do več zadovoljstva v življenju. Vendar to ne pomeni, da se morate siliti v to, da bi se počutili srečne. Gre za odločitve, ki vam bo pomagale izkoristiti svoj polni potencial.

Iz knjige 13 things mentaly strog people don't do avtorice Amy Morin.

Preverite še:

Ali pa: 8 opozorilnih znakov, da ste mentalno in čustveno izčrpani