Ženske v 30. razkrivajo: želimo si, da bi vse to vedele že veliiiiko prej!

Ženske v 30. razkrivajo: želimo si, da bi vse to vedele že veliiiiko prej! (foto: Profimedia) Profimedia
26. 11. 2022

Vsi smo si že rekli, da bi radi kaj vedeli že prej in enostavno preskočili ali ravnali bolje. Tu je nekaj zgodb, ki vam bodo prišle zelo prav. 

Življenjske lekcije vas bodo doletele tako ali drugače in za nekatere ste na koncu hvaležni. Potem so tu tudi stvari, za katere si želite, da bi jih vedeli že prej. Poiskali smo nekaj takšnih in morda boste zato kaj opravili bolje.

Poglejte, kaj si ženske v 30. letih želijo, da bi vedele že prej: 

Če si ne vzameš časa za dogodke in druženja, kmalu ne dobiš več vabila. Ko boste starejši, vam bo tega precej žal, saj ne boste spoznavali novih prijateljev tako pogosto kot v svojih dvajsetih. Vredno si je vzeti čas za tiste, ki jih imate radi in oditi na kakšen dogodek. 

Nič ni narobe, če izberete dolgočasno službo, s katero lahko plačate položnice in vam ostane dovolj denarja tudi za to, kar radi počnete. Ne ustalite se v službi, ki jo sovražite, saj boste slej ko prej ugotovili, da bi raje počeli nekaj, kar vam prinaša manj denarja (a še vedno dovolj), kot tisto, kar sovražite, čeprav ste dobro plačani. 

Včasih je biti sam bolje kot biti v slabi družbi. 

Ne bojte se postaviti zase. Spoštovanje boste pridobili s svojo osebnostjo, ne z leti. Vprašajte se, kako bi radi živeli: tako, kot pravijo drugi ali kot sami hočete? Spregovorite torej, ko vas naključni ljudje sprašujejo, zakaj nimate otrok in niste poročeni. Ali ko se vam godi krivica v službi. Povejte, ko vas kaj zaboli in užali. Nihče se ne bo postavil za vas - to morate narediti sami. 

Večkrat tvegajte, sprejmite priložnosti in stopajte iz cone udobja! Potem si boste že kmalu ustvarili čudovite spomine in izkušnje. Prej, kot se boste naučili reči NE stvarem, v katerih ne uživate, in ki jih ne želite ali zanje nimate časa, bolje bo za vas. Kmalu ne boste imeli več slabe vesti zavrniti nekoga, ker bi na prost dan raje šli na izlet kot imeli opravka s prijateljem, ki vas kliče le, ko kaj potrebuje. Bodite previdni pri tem, koga spustite v svojo družbo. 

Ne ozirajte se na mnenja drugih o tem, kako bi moralo izgledati vaše telo. Poskbrite, da boste zdravi, gibajte se in zdravo jejte - bodite všeč sami sebi. Kupite oblačila, ki so vam prav, saj morajo ustrezati vašemu telesu in ne obratno. Važno je le, da ste sami zadovoljni s svojim telesom. 

Bodite odprti za nova prijateljstva. Pravijo, da po tridesetem letu ne spoznaš nobenega prijatelja več, vendar to ne drži. Res je, da je priložnosti za spoznavanje manj, vendar se pojavijo. Sprejmite jih, ko vam bodo na voljo! 

Resnična ljubezen niso metuljčki v trebuhu in doživljenjsko zanašanje na drugega človeka, da nas bo osrečil. Ljubezen je prijateljstvo, predanost, spoštovanje, na tone kompromisov, poslušanje drugega mnenja, odpovedovanje, prilagajanje ...