Vsak dan je naredila 12.000 korakov, nato pa število nenadoma prepolovila: ni mogla verjeti, kaj se je zgodilo

22. 5. 2024
Deli
Vsak dan je naredila 12.000 korakov, nato pa število nenadoma prepolovila: ni mogla verjeti, kaj se je zgodilo (foto: Profimedia)
Profimedia

Ni mogla verjeti, kaj se je zgodilo, ko je prepolovila število korakov, ki jih je naredila vsak dan.

Štetje korakov na dnevni ravni je postalo tako priljubljeno, da veliko ljudi slepo sledi aplikacijam na telefonu ali pametni uri. Ena izmed teh je fitnes inštruktorica, ki je vsak dan prehodila 10.000 korakov. Fiona Simpson se je hitro navadila na še večje število korakov, dokler jih ni dosegla celo po 12.000 dnevno! Nato pa se je odločila za drastično spremembo: prepolovila je število korakov. In rezultati? Presenetili so jo!

Ne spreglejte

"V telovadnici se počutim kot superženska. Zelo nenavadno je, da si nikoli nisem mislila, da mi koraki jemljejo toliko energije. Moji osebni rezultati so se izboljšali, ko sem zmanjšala število korakov. Počutim se sita in ne lačna vsako uro dneva," je Fiona povedala za Women's Health in dodala, da ji je 10.000 korakov dnevno vzelo veliko časa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIONA Simpson | online fitness coach (@fionasimpson)

"Zdaj lahko delam več stvari zase in uživam v telovadnici, brez strahu, da ne bom dosegla cilja 10.000 korakov. Ne čutim bolečin po treningu in po opravljenih nalogah se počutim spočito. Zmanjšanje števila korakov mi je pomagalo spoznati, da ni vse tako resno. Ni pomembno, če en dan naredim manj korakov od želenega," je pojasnila.

Koliko kalorij lahko izgubimo s hojo?

Še vedno obstaja zmotno prepričanje, da le intenzivna vadba vodi k izgubi odvečnih kilogramov. Že s preprosto in vsakodnevno hojo ne le, da pokurimo veliko kalorij, ampak pridobimo tudi številne zdravstvene koristi. Povprečno lahko med eno uro hoje s srednjim tempom porabimo od 200 do 500 kalorij, kar je primerljivo z izpuščanjem enega ali dveh obrokov iz dnevne prehrane.

To je bistvo hujšanja - ustvarjanje negativnega energijskega ravnovesja odpira pot do želenega zmanjšanja teže. Seveda brez ustrezne prehrane transformacija ni mogoča, a dodatna telesna aktivnost je eden najpomembnejših zaveznikov pri hujšanju. Če nimate časa za daljše sprehode, obstaja nekaj trikov, ki vam lahko pomagajo. Začnite s 15-minutnim sprehodom med vračanjem domov. Z avtobusa izstopite dve postaji prej in čez čas podaljšajte hojo na 30 minut.

Vir: Mondo

Preberite še: Njen bivši si je vzel življenje s skokom čez balkon, toda športna zvezdnica je spet srečna: to je njen novi izbranec

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič