VIDEO: 20-minutni visoko intenzivni intervalni trening za aktivacijo celega telesa

VIDEO: 20-minutni visoko intenzivni intervalni trening za aktivacijo celega telesa (foto: Maja Kvas Youtube) Maja Kvas Youtube
14. 10. 2015

Slovenska trenerka Maja Kvas Gorjanc vam je pripravila 20-minutni trening, ki pospeši porabo maščob, gradi mišično maso in je hkrati odličen kardio trening. 

Takšen trening poskrbi za celo telo

Visoko intenzivni intervalni trening je danes ena izmed najbolj učinkovitih vadb, saj v zelo kratkem času (15-20 minut) naredite dober trening za celotno telo in hkrati poskrbite za pospešeno porabo maščob, pridobitev mišične mase, kardio trening.

V današnjem videu se bom osredotočila na celotno telo.

Trening je sestavljen iz 16 različnih vaj. Vsako vajo boste izvajali 30 sekund, nato boste brez premora 30 sekund preskakovali kolebnico. Če doma nimate kolebnice, lahko to vajo zamenjate za katero koli drugo, ki vam bo pospešila srčni utrip. Alternativa kolebnici bi bila vaja hiter tek na mestu. Trening lahko ponovite 1 do 3-krat, odvisno od počutja in moči. Pred vadbo se obvezno dobro ogrejte.

Če ste začetnik oziroma že dolgo niste telovadili, se pred tako intezivno vadbo posvetujte s svojim zdravnikom.

Še majhen trik za pospešeno porabo maščobe: 30 min pred vadbo popijte skodelico črne kave ali zelenega čaja.

Opis vadbe:

Interval: 30/30 sekund

Vadba: 16 različnih vaj

Ponovitev: 1 do 3-krat

Oprema: telovadna blazina/joga podloga, timer, kolebnica, uteži, brisača, voda.

Tako pa bomo trenirali

Pomembno!

Pred vsako vadbo je izjemno pomembno, da se pravilno ogrejete in tako preprečite morebitne poškodbe. Poskrbite za pravilno držo skozi celoten trening (raven hrbet, ramena potisnite dol in nazaj, stisnite trebušne mišice).

Če nimate uteži, vaje izvajaje z lastno telesno težo. Vedno poslušajte svoje telo in ne pretiravajte. Vendar se kljub temu potrudite do svojega limita za hitrejši in učinkovitejši rezultat.

Pred, med in po vadbi je priporočljivo piti dovolj tekočine. Najboljša je še vedno dobra stara voda. Po koncu vadbe so zelo pomembne vaje za raztezanje, s katerimi boste hitreje regenerirali mišice.

Vadbe trenerke Maje Kvas Gorjanc lahko spremljate na njenem Youtube kanalu.