Poskusite slastne kamutove piškotke s kandiranim ingverjem. Brez slabih maščob in rafiniranega sladkorja!
Za približno 15 piškotkov
Sestavine:
- 1,5 skodelice kamutove moke – 205 gramov
- 1 jušna žlica moke zlatih lanenih semen
- ½ čajne žličke ingverja v prahu
- ¼ čajne žličke cimeta
- ¼ čajne žličke vanilje v prahu
- ½ skodelice kokosovega sladkorja (62 gramov)
- ½ skodelice na kocke nasekljanega rastlinskega masla (80 gramov)
- ½ skodelice nasekljanega kandiranega ingverja
- 1 čajna žlička nastrgane bio limonine lupinice
- 2 jušni žlici rastlinskega mleka
Priprava:
V večji skledi premešajte kamutovo moko, moko zlatih lanenih semen, ingver v prahu, cimet in vaniljo v prahu.
V planetarnem mešalniku zmešajte kokosov sladkor z rastlinskim maslom, tako da postane kremasto. Dodajte kandiran ingver in limonino lupinico in še malo premešajte. Dodajte še suhe sestavine in rastlinsko mleko ter mešajte na nizki hitrosti, da masapostane homogena.
Maso oblikujte v kroglice, pečico segrejte na 175 stopinj Celzija, pekač podložite speki papirjem in kroglice pecite 17–18 minut v segreti pečici.
Ko pekač vzamete iz pečice, z vilicami nežno potisnite v piškotke, da jih nekoliko sploščite.
Pustite, da se piškotki popolnoma ohladijo, nato pa jih dekorirajte z brezovim ali s kokosovim sladkorjem.
Priporočamo tudi:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?