Je majhen slabši od večjega? To si ženske mislijo o velikosti moških penisov

Je majhen slabši od večjega? To si ženske mislijo o velikosti moških penisov (foto: Profimedia) Profimedia
22. 11. 2022

V današnjem svetu, kjer je prisotnih polno lepotnih idealov, ni preprosto ostati povsem ravnodušen, saj smo jim priča tako rekoč povsod.

Kar malce pozabljamo, da je lepota v očeh opazovalca, ko opazujemo tako imenovane popolne postave po socialnih omrežjih in drugod. Kakor koli že, lahko se strinjamo, da ob vseh družbenih pritiskih danes ni lahko biti ženska. Vendar pogosto pozabljamo, da v današnjem času tudi moškim ni lahko, saj so tudi oni negotovi glede svojega telesa.

Moški sicer nimajo celulita in strij, toda pri močnejšem spolu se kot eden izmed večjih razlogov za skrb navadno pojavlja velikost penisa. Moški običajno velikost svojega orodja enačijo z velikostjo svoje moškosti, nezadovoljstvo s centimetri pa lahko pri njih sproži negotovost. To lahko kasneje v življenju povzroči resne zdravstvene težave, kot je erektilna disfunkcija.

Je v postelji bolj pomembna tehnika ali velikost?

To je znano vprašanje, ki se pogostokrat poraja. Raziskava, objavljena v reviji BMC Women's Health Trusted Source, potrjuje, da je pri ženskah velikost penisa najmanj pomemben dejavnik za dober seks, medtem ko sta tehnika in debelina pogosteje izpostavljena kot dejavnika, ki sta pomembna za doseganje orgazma in kvaliteten seks.  

Večje se v družbi navadno tretira kot boljše, medtem, ko nekaj majhnega samodejno razumemo kot pomanjkanje. Toda to so zgolj družbeno pogojena stališča, ki pa lahko stanejo samozavesti, saj se mnogi moški počutijo nesamozavestni zaradi »premajhnih« penisov, kar ima vpliv tudi na njihovo spolno življenje.

Kako velik je »povprečen« penis?

Po raziskavah sodeč je povprečna velikost penisa na svetu 13,58 centimetra. Ekvadorci veljajo za moške z največjimi penis. Pohvalijo se lahko s povprečjem 17 centimetrov. Najmanjše penise imajo moški iz Kambodže, saj v povprečju merijo 10 centimetrov, nizko pa so se uvrstili tudi Italijani z 12 centimetri.

Glede na raziskave naj bi večina moških vedela kako velik je njihov penis, toda navadno temu dodajo kakšen centimeter več, kar pa ženskam ni všeč, saj se jim to, da se moški lažejo o velikosti penisa, zdi bolj neprivlačno kot pa se jim dejansko zdi neprivlačen manjši penis. 

Preverite tudi: Romantika: TAKO bo vaš francoski poljub NEUSTAVLJIVO privlačen Ali pa: To so moški, ki niso primerni za poroko