"Moj fant je izredno obdarjen tam spodaj in bojim se spolnih odnosov z njim. Prijateljice pa mi zavidajo"

"Moj fant je izredno obdarjen tam spodaj in bojim se spolnih odnosov z njim. Prijateljice pa mi zavidajo" (foto: Profimedia) Profimedia
2. 2. 2023

Mnogo žensk je prepričanih, da je odlično, če je moški "bolj obdarjen" tam spodaj, dokler se ne znajdejo v zvezi s kom takšnim. Ženska v pismu sprašuje, kako naj se loti situacije. 

Kaj je za vas najbolj pomembno pri spolnih odnosih? Kdaj partnerja zares uživata? Je lahko težava, če je penis partnerja prevelik? Preberite spodnje pismo. 

TEŽAVA: 

"Večina mojih prijateljic meni, da moja težava sploh ni težava. A zame je, in to velika. Očitno bi morala biti hvaležna, da je moj fant zelo obdarjen, v resnici pa me je strah seksa z njim, saj vem, da bo zelo bolelo. 

Poznam ga že vrsto let in njegovi prijatelji so se vedno šalili iz njegovega velikega penisa, vendar je le zamahnil z roko in se smejal skupaj z njimi. Preden sem šla na zmenek z njim, mi je bila misel na to celo privlačna. 

Poleti se je prijateljstvo razvilo v nekaj več, ko me je nekega dne povabil na pijačo. Eno je vodilo v drugo in končala sva skupaj v postelji že prvo noč. Takrat sem spoznala, da se njegovi prijatelji niso šalili, ko so rekli, da ga je veliko v hlačah. Vem, da se sliši dramatično, vendar sem bila resno prestrašena, ko sem ga videla brez oblačil. 

Spolni odnos je bil neprijeten in morala sem se pretvarjati, da v njem uživam, v resnici pa sem le hotela, da čim prej konča. 

Spraševala sem se, ali naj razmerje sploh nadaljujem oziroma začnem, vendar se tako dobro ujameva v vseh drugih pogledih, da bi bilo škoda vse skupaj opustiti le zaradi te težave. 

Našla sem veliko izgovorov, zakaj ne moreva seksati, kadar pa sva, sem se vedno pretvarjala, da uživam. Ne vem, koliko časa bo še hotel biti z mano, če bo tako." 

ODGOVOR: 

Odgovarja svetovalka Laura Collins

"Toliko moških si želi kakšnega dodatnega centimetra, v resnici pa bi jim drugi moški lahko povedali, da je s tem velika težava. 

Del težave je v tem, da si, že odkar sta prvič imela spolni odnos, napeta in anksiozna, kar ti je preprečilo, da bi se vzburila. Rezultat je še bolj boleč in neprijeten seks in začaran krog je bil ustvarjen. 

Prekini krog tako, da se pogovoriš s fantom in mu priznaš svoje pomisleke. Naj se med spolnim odnosom poistoveti s tvojimi občutki. Sprva bo potreben bolj umirjen in zadržan pristop, a ko prebijeta napetost, bosta oba začela uživati. 

Spomni se, da je žensko telo ustvarjeno tako, da rodi novega človeka, zato debelina verjetno ne bo težava. Če gre za dolžino, preizkušajta nove položaje, dokler ne najdeta tistega, v katerem penetracija ne bo pregloboka. Uporabita veliko lubrikanta, dokler se ne boš lahko sprostila in prevzela nadzor nad svojim telesom. 

Kot skoraj vse ljubezenske težave tudi to lahko rešita le, če oba želita delati na tem. Ko se sprostita in najdeta prave položaje, bosta drug drugega oboževala in ne bosta se naveličala spolnih odnosov."

Vir: Metro