8 načinov, s katerimi si boste zagotovili vsakodnevno vadbo

8 načinov, s katerimi si boste zagotovili vsakodnevno vadbo (foto: Profimedia) Profimedia
20. 3. 2017

Naredite konec nenehnemu sedenju in poskrbite, da boste vsaj nekaj minut na dan namenili vadbi. Tu je 8 nasvetov, ki vam bodo pri tem pomagali.

Zjutraj se usedete v avto, na avtobus ali kolo, da pridete v službo, kjer po vsej verjetnosti sedite. Po službi se odpravite domov, kjer sedete h kosilu in kasneje se prestavite do kavča, saj je na sporedu vaša najljubša serija. Pred spanjem še malce sedenja pred računalnikom, jutri pa zopet znova. Naredite temu konec.

Tu je 8 nasvetov, s katerimi boste zagotovili vsakodnevno vadbo:
  1. V nedeljo si vzemite čas in naredite urnik vadbe za cel teden. Določite, kaj natanko boste vsak dan počeli. Tako boste prihranili čas in vsakodnevno razmišljanje, česa bi se lotili danes. Vadba naj bo raznolika, da vam ne postane dolgčas, naredite pa tudi rezervni načrt, če vas preseneti dež.
  2. Prijavite se na vadbo in plačajte vnaprej. Težje boste preskočili telovadbo, če boste vedeli, da vas je stala 20€. Denar vendar ne pada z neba, mar ne?
  3. Točno določite čas v dnevu, ki ga boste namenili gibanju. Natrpan urnik ne bo več izgovor.
  4. Držite se 5 minutnega pravila. Tudi kadar se ne počutite najbolje, nastavite štoparico za 5 minut in pričnite z vadbo. Velika verjetnost je, da si boste na koncu vzeli več časa.
  5. Najdite prijatelja za telovadbo. Težje se boste ognili aktivnostim, če bo na vas računal prijatelj.
  6. Za motivacijo si določite dosegljive cilje. Lahko so manjši, kot na primer 20 trebušnjakov, ali ambicioznejši, kot je preteči maraton.
  7. Označite vadbe na koledarju. To vas bo motiviralo, da ne boste odnehali, ali vas spodbudilo, da nadoknadite tisti neodkljukan dan.
  8. Nagradite se. Razmislite o malenkosti, zaradi katere se je vredno prepotiti. To je lahko topla prha z novim šamponom, dober zajtrk ali večerja, nov športni dodatek ...

Preberite tudi: 

Značke: vadba zdravje