Pridruži se gibanju #NASPREHODU in pomagaj pri donaciji

Pridruži se gibanju #NASPREHODU in pomagaj pri donaciji (foto: Bayer arhiv) Bayer arhiv
4. 6. 2018 Promocijsko sporočilo

Ni potrebe po plezanju na Triglav ali udeležbi na maratonu. Dovolj bo, da delček dneva preživite na sprehodu. Z zavezo, da boste vsaj 1 odstotek (15 minut) svojega časa preživeli zunaj, boste nekaj dobrega naredili zase in donirali 1 evro socialno ogroženim družinam. 

V okviru blagovne znamke Claritine S, ki jo alergiki dobro poznajo, je podjetje začelo z družbeno odgovorno akcijo #nasprehodu. Namen je spodbuditi družine in vse ostale, ki imajo radi naravo, da bi prosti čas preživeli zunaj na svežem zraku. »Sedaj, ko so dnevi vedno daljši in toplejši, je idealen čas, da si starši, skupaj z otroki vzamejo vsaj 15 minut dnevno za sprehod v naravi. Če imajo kosmatinca, bo sprehod še toliko bolj zabaven. S tem bodo naredili veliko dobrega za svoje bližnje in zase,« je poudarila Jasmina Previšič, regionalna vodja blagovne znamke Claritine S s podjetja Bayer

1 evro od vsake objave #nasprehodu socialno ogroženim družinam

Bayer je že vrsto let podpornik Zveze priajteljev mladine Ljubljana Moste-Polje, za akcijo pa so se odločili, ker si želijo, da postane preživljanje prostega časa v naravi pravilo, ne izjema.

Vsi, ki želijo sodelovati, so vabljeni, da:

  • na družabnih omrežjih delijo svojo fotografijo s sprehoda v naravi,
  • fotografijo opremijo z značko #nasprehodu.

Bayer pa bo ZPM Ljubljana Moste-Polje za vsako deljeno fotogradijo podaril po 1 evro. Več o akciji najdete na www.claritineS.si/nasprehodu.

Slovenci športniki v zaprtih prostorih?

Slovenci v povprečju preživimo kar 79 % svojega življenja v zaprtih prostorih. Tako kaže raziskava Inštituta za raziskovanje trga in medijev Mediana (TGI, 2015–2016), ki so jo izvedli na vzorcu 4000 Slovencev, starih med 15 in 75 let. Kljub temu da zase pravimo, da smo športen narod in da veliko svojega prostega časa preživimo v naravi, podatki omenjene raziskave kažejo drugače. Zaskrbljujoči so tudi podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje, po katerih smo v Sloveniji še vedno priča epidemiji prekomerne telesne teže in debelosti pri otrocih in mladostnikih. Trend se sicer umirja, vendar je stanje še vedno kritično. 

Za otroke je izjemno pomembno, da v zgodnjem življenjskem obdobju razvijejo potrebo in željo po telesni aktivnosti, saj je to ključnega pomena za njihovo zdravje in kakovostno življenje tudi v kasnejših življenjskih obdobjih.

bayer