"Nikoli ne smeš obupati!" Roglič zmagal dirko Liege-Bastogne-Liege; Pogačar tretji, Mohorič četrti (Posnetek zaključka!)

"Nikoli ne smeš obupati!" Roglič zmagal dirko Liege-Bastogne-Liege; Pogačar tretji, Mohorič četrti (Posnetek zaključka!) (foto: Instagram Jumbo Visma) Instagram Jumbo Visma
4. 10. 2020

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je zmagovalec dirke Liege-Bastogne-Liege. Po 256 kilometrih je v dramatičnem zaključku premagal svetovnega prvaka Francoza Juliana Alaphilippa, ki so ga kasneje kaznovali s petim mestom, in Švicarja Marca Hirschija.

Slovenski uspeh sta s 3. in 4. mestom dopolnila Tadej Pogačar in Matej Mohorič.

Roglič in Pogačar sta bila del četverice, ki je uspešno opravila z zadnjim vzponom, v ciljnem sprintu pa se mu je po odličnem napadu priključil Mohorič. Sprint je začel Alaphilippe, za njim je šel Hirschi, močan pa se je zdel tudi Pogačar, ki se je bližal obema favoritoma, toda menjava smeri sprinta je iz boja za zmago izločila tako Hirschija kot Pogačarja, Rogliču pa se je odprla pot na desni.

Instagram

Francoz je nekaj deset metrov pred ciljem začel proslavljati, a ga je s sunkom kolesa prek črte ugnal Roglič.

"Neverjetno! Nikoli ne smeš obupati, treba je pritiskati na pedala do zadnjega metra, zadnjih centimetrov v bistvu," je takoj po veličastni zmagi povedal Roglič in dodal: "Najstarejša dirka na koledarju je bila na seznamu mojih želja, super vesel sem, da mi jo je uspelo dobiti. Končno sem nekaj zmagal, kaj ne?"