(VIDEO) Razgibana kariera našega kolesarja Jana Tratnika: kako je, ko si popolnoma na dnu in skoraj končaš kariero?

(VIDEO) Razgibana kariera našega kolesarja Jana Tratnika: kako je, ko si popolnoma na dnu in skoraj končaš kariero? (foto: Chris Auld Photography) Chris Auld Photography
7. 10. 2022

Za kolesarje stiskamo pesti, ko jih vidimo na malih ekranih, kar pa se dogaja v ozadju, nam ostaja skrito. Lepe in precej grozljive izkušnje profesionalnega kolesarstva nam je zaupal naš odličen kolesar Jan Tratnik

Jan Tratnik je profesionalni kolesar, ki bo naslednjo sezono kolesaril ob boku Primoža Rogliča, Wouta van Aerta in Jonasa Vingegaarda (Team Jumbo Visma).

Kolesarski navdušenci Tratnika poznajo kot vrhunskega pomočnika, kronometrista in kolesarja, ki lahko uspe, če se cilju približa v manjši skupini kolesarjev. Na letošnjem svetovnem prvenstvu je za las zgrešil 2. mesto v 260 km dolgi cestni preizkušnji.

Sam pa pravi, da je njegov največji uspeh v karieri zmaga v 16. etapi na italijanski pentlji leta 2020 (Giro d'Italia), ki je potekala zelo blizu slovenske meje. Zmaga je bila prav posebno sladka, ker ga je v cilju pričakalo veliko najbližjih navijačev, ki ga spremljajo na dirkah, opremljeni v navijaško opremo njegove znamke JT.

Chris Auld Photography

Letos so skupaj s prijatelji začeli projekt Grupetto, o katerem si lahko več preberete na njegovi spletni strani ali jim sledite na Instagramu

V njegovi 16-letni karieri je doživel veliko padcev, iz katerih se je uspešno pobral, sicer verjetno ne bi več kolesaril. V spodnjem video intervjuju, ki je zelo spontano nastal lani novembra, se dotaknemo vseh ključnih dogodkov v Tratnikovi karieri, med drugim njegovega preporoda v ekipi Amplatz-BMC, ko se je njegova kariera končno obrnila na bolje. 

Vabljeni k ogledu videa, spodaj pa vas čaka nagradna igra, ki smo jo pripravili skupaj z Janom Tratnikom. V videu izveste tudi, zakaj se je naš kolesar boril s prehranskimi motnjami in zakaj je skoraj izgubil upanje nad kolesarjenjem. 

Video: Danijel Čančarević

Če pravilno odgovorite na spodnje zastavljeno nagradno vprašanje in ste izžrebani, se lahko potegujete za tri super nagrade!

Odgovore zbiramo TUKAJ.  Odgovore sprejemamo do srede, 12. oktobra. 

  • 1. nagrada: Kolesarjenje skupaj z Janom Tratnikom na Grupetto dogodku, v soboto, 15. oktobra
  • 2. in 3. nagrada: majica in kapa z Janove spletne trgovine
Nagradno vprašanje:
V kateri kolesarski ekipi je Jan doživel preporod in se je njegova kariera obrnila navzgor? (Odgovor se skriva v članku 😉)
Prijavim.se