Vadba: ali jo obožujete ali sovražite!

17. 7. 2007

Zakaj nekateri ljudje obožujejo, drugi pa neizmerno sovražijo ukvarjanje s športom? Zaradi različnih dejavnikov, ki odločilno vplivajo na vašo motivacijo.

Okolje: Kako navdušeni boste nad ukvarjanjem s športom, je precej odvisno od okolja, v katerem ste odraščali in od zgleda, ki ste ga dobili v družini. Na izbor aktivnega ali pasivnega življenja pa vplivajo tudi prijatelji. Če večere raje preživljajo pred televizorjem, je bolj verjetno, da boste tudi vi sledili takšnemu vedenju.

Obveznost: Šport postane obveznost zaradi želje, da bi nekaj dosegli, ali pa zaradi strahu pred boleznimi, ki jih povzroča hiter življenjski tempo. Ne glede na to, zakaj se odločite za vadbo, je prav, da upoštevate vadbeni urnik.

Pričakovanja: Če boste vadbo razumeli kot strošek, bolečino ali nenehen trud, boste verjetno pri vztrajanju manj uspešni. Za trud raje pričakujte nagrado – lepo oblikovano in zdravo telo!

Zadovoljstvo: Ko se bodo pričakovanja srečala z realnostjo, bo vaše zadovoljstvo postalo glavno gibalo napredka. Če pa se bo v tem procesu kaj zalomilo, se bo ljubezen do športa lahko hitro sprevrgla v sovraštvo.

Značke: šport vadba