Vsi, ki zajtrk radi pripravite že dan prej in si zjutraj le postrežete, boste navdušeni! Prav tako ljubitelji jabolk ... Več pa preverite spodaj.
Ovseni kosmiči so še vedno priljubljena sestavina vsakega zajtrka in največkrat jih delamo z mlekom ter sadjem ali drugimi dodatki. Tokrat pa jih bomo spekli v pečici, da bo male drugače in da se jih ne naveličate.
Recept smo si sposodili pri naši Instagram urednici Ani Cepec in moramo reči, da nas je navdušil! Nekatere sestavine (npr. jabolka) lahko prilagajate svojemu okusu, v osnovi pa je recept takšen ...
Potrebujete:
- 35 g ovsenih kosmičev
- 25 g proteinov (po želji)
- 2 veliki žlici pasirane skute
- 30 ml mleka
- 1 mala žlička pecilnega praška
- 1 jajce (domača so najboljša!)
- 2 piškota
- pol jabolka
- cimet (po okusu)
Postopek je zelo preprost:
Najprej z mešalnikom zmešajte ovsene kosmiče, da dobite kot nekakšno moko. Dodajte proteine, cimet, skuto, mleko, pecilni prašek in jajce. Vse skupaj dobro zmešajte.
V drugi posodi narežite jabolko in ga posujte s cimetom. Ko so vse ostale sestavine zmešane, v posodi z žlico zmešajte jabolko in zdrobljene piškote.
Prelijte v pekač, ki ste ga premazali z maslom ali obložili s peki papirjem in postavite v pečico na 200 stopinj za 20 minut.
Najboljši pečeni ovseni kosmiči so seveda topli, vendar jih lahko jeste tudi mrzle ali si jih zjutraj pogrejete v mikrovalovni pečici. In verjetno si boste ta slasten zajtrk hoteli nesti tudi na delo za malico.
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del