Na nakupovalni seznam ne pozabite umestiti energetsko in beljakovinsko bogate hrane. Tu je pet živil, ki jih verjetno ne jeste dovolj pogosto in nekaj preprostih idej, kako jih uporabiti v receptih.
LEČANa voljo imamo lečo v pločevinki, pa tudi svežo oz. suho. Leča je v resnici hitro pripravljena, zato ni potrebe po iskanju že pripravljene. Veliko bolj slastna bo, če jo bomo pripravili sami. In če jo ustrezno hranimo, ni bojazni, da bi se pokvarila.Leča po svoji hranilni vrednosti ne zaostaja za fižolom in grahom. Ima celo nekaj več železa ter drugih mineralov. 100 gramov kuhane leče postreže s približno …· 9 grami beljakovin,· 8 grami vlaknin· 1,5 mg vitamina C,· 36 mg magnezija,· 19 mg kalcija ter številnimi drugimi vitamini in minerali.Lečo lahko uporabimo za pripravo juh (predvsem rdeča je odlična, ki se hitreje razkuha in juho zgosti), solat, fantastični so polpeti iz leče ali lečina štruca.