Primerno za slavnostne trenutke. Pripravite že dan prej!
Za približno 20 kosov potrebujete
za testo:
- 4 jajca
- 3 1/2 žlice moke
- 1 žlico kokosove moke
- 4 žlice sladkorja
- ščepec pecilnega praška
- sol
- višnjevo marmelado
za kremo:
- 500 g smetane
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 3 žlice stopljene želatine
- 100 g mletih oreškov
za nadev:
- 2 banani
- 2 žlički sladkorja
- 3 žlice kokosove moke
- 1 žlico masla
za okrasitev:
- karamelno glazuro in 10 karamelnih bombonov
Priprava
Za biskvit stepite rumenjak in sladkor. Primešajte še sneg beljakov, ki ste mu med stepanjem dodali malce soli, in nato še postopoma moko s pecilnim praškom in kokosovo moko. Testo nanesite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga v pečici, segreti na 200 stopinj, pecite toliko časa, dokler se ne obarva lahno rožnato. Pečeno testo prevrnite na kuhinjsko krpo, odstranite papir in biskvit prerežite.
Olupite banani, ju povaljajte v kokosovi moki s sladkorjem in ju na hitro popecite na maslu. Počakajte, da se ohladita.
Smetani dodajte sladkor in jo čvrsto stepite. Primešajte še želatino in oreške.
Kvadraten silikonski model obložite s prozorno folijo in ga obložite z biskvitom. Premažite ga z marmelado in delom kreme. Nanjo položite pečene banane. Prekrijte jih s preostalo kremo in pokrijte z zadnjim delom biskvita. Kolač čez noč postavite v hladilnik. Prevrnite ga iz modela, ga prelijte s karamelno glazuro in potresite s karamelnimi bomboni.
Čas priprave: približno 45 minut + hlajenje čez noč.
Na kos približno 230 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 20 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem