Uf, že zveni zelo okusno!
Za 12 kosov potrebujete:
- 3 zrele banane
- 100 g orehov
- 120 g masla
- 150 g trsnega sladkorja
- 3 jajca
- 330 g moke
- 1 žličko pecilnega praška
- 1 žličko sode bikarbone
- ščepec soli
- ščepec nastrganega muškatnega oreščka
- 90 ml mleka
- maščobo in moko za model
Za glazuro:
- 100 g čokolade
- 50 ml mleka
- 1 žlico mandljevega likerja
Priprava:
1 Banane zmečkajte z vilicami. Orehe grobo sesekljajte.
2 Zmehčano maslo zrežite na koščke in jih penasto stepite s sladkorjem. Postopoma dodajte jajca, pretlačene banane, polovico presejane moke s pecilnim praškom, sodo bikarbono in muškatni orešček. Postopoma dodajte mleko, preostalo moko in orehe.
3 Testo vlijte v namaščen in pomokan pravokoten kolač in ga 60 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.
4 Čokolado nalomite na koščke in jih stopite nad vročo vodno kopeljo. Dodajte mleko, vse skupaj segrejte in primešajte mandljev liker. Pečen kolač naj se ohladi, nato ga zrežite na rezine in jih postrezite s čokoladno glazuro.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?