Sladke rezine...
Za 16 kosov potrebujete:
Za biskvit:
- 3 jajca
- 150 g trsnega sladkorja
- 150 ml repičnega olja
- 150 g brezglutenske moke
- 1 žličko pecilnega praška
- 1 žličko mlete kurkume
- ščepec soli
- 150 g kisle smetane
Za kremo:
- 15 g mlete želatine
- 200 g zamrznjenih borovnic
- 100 g sladkorja
- 250 ml smetane
- 250 g pasirane skute
In še:
- 150 g temne čokolade
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem. Nato primešajte olje in moko s pecilnim praškom, kurkumo in soljo. Nato lahno vmešajte še kislo smetano in čisto na koncu še sneg beljakov. Testo prelijte v pekač (40 x 30 cm), obložen s papirjem za peko, in ga približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Biskvit naj se ohladi v pekaču.
2 Želatino prelijte s 60 ml hladne vode in jo pustite stati 5 minut. Odmrznjene borovnice stresite v ponev, primešajte sladkor in jih zavrite. Ponev odstavite, primešajte namočeno želatino in počakajte, da se mešanica ohladi.
3 Smetano čvrsto stepite in ji primešajte skuto. Na koncu dodajte še borovničevo mešanico.
4 Biskvit vzemite iz pekača in odstranite papir. Biskvit vodoravno prerežite, spodnji del premažite z borovničevo kremo in jo pokrijte z drugim delom biskvita. Nato ga za tri ure postavite v hladilnik.
5 Nad vročo vodno kopeljo stopite 100 g čokolade in jo prelijte po biskvitu. Počakajte, da se strdi, biskvit zrežite na rezine in jih okrasite s preostalo stopljeno čokolado. Počakajte, da se ponovno strdi, in nato postrezite rezine.