Bučkini čevapčiči so odlično, lahko poletno kosilo, ki bo razvajalo vaše brbončice in telesu zagotovilo pomembna hranila.
Bučke so se izkazale kot odlična zamenjava za meso, zato obstaja veliko receptov za okusne in nasitne brezmesne jedi, kjer je zvezda obroka ravno ta slastna poletna zelenjava. Za vas smo izbrskali še zanimiv recept za domače čevapčiče iz bučk, ki so v tujini že pravi hit. Najboljše pri vsem pa je, da je jed izredno enostavna za pripravo!
Ne spreglejte:
Sestavine za čevapčiče iz bučk:
- 1 srednje velika bučka
- 1 srednje veliko korenje
- 1 srednje velik krompir
- 1 strok česna
- 2 žlici moke
- 4 žlice ovsenih kosmičev
- 2 jajci
- 100 g parmezana
- 1 čajna žlička sladke paprike
- Sol in poper po okusu
- Peteršilj po okusu
- Oljčno olje
Bučkine čevapčiče pripravite v 3 korakih:
- Bučko operite, naribajte, posolite in pustite, da nekaj časa stoji na papirnati brisači, da spusti vodo. Nato bučko dobro ožemite z rokami in jo zmešajte z naribanim korenjem, jajci in naribanim sirom.
- Mešanici dodajte še nariban krompir ter drobno sesekljan peteršilj in česen. Začinite po okusu ter dobro premešajte. Masi na koncu dodajte še ovsene kosmiče, vse skupaj še enkrat dobro premešajte in pustiet, da masa počiva 10 minut.
- Z naoljenimi rokami iz mase oblikujte čevapčiče. Nato jih povaljajte v moki in specite v ponvi na dobro segretem oljčnem olju.
Čevapčiče lahko postrežete z jogurtovo pomako, skledo solate, zelenjavo na žaru ali drugo prilogo po izbiri.