Včasih najbolj preproste jedi nagradijo z najboljšo kombinacijo okusov!
Palačinke lahko pripravite za kosilo, vendar verjemite, ko jih boste enkrat poskusili, si jih boste zaželeli veliko pogosteje. Odlične so tudi kot prigrizek za na pot – če radi pojeste hladne.
Palačinke s tem slastnim nadevom lahko pripravite tudi večer prej, jih torej nadevate in s peko nadaljujete naslednji dan.
Sestavine za nadev:
- 300 g špinače
- 150 g sira (gauda ipd.)
- 150 g feta sira
- 3 žlice smetane
- poper in začimbe po okusu
Za cvrtje:
- 1 skodelica moke
- 1 skodelica drobtin
- 2 jajci
Priprava:
Specite palačinke.
Operite špinačo in jo tri minute kuhajte v osoljeni vodi. Nato jo odcedite, ohladite in nasekljajte.
Sir naribajte, nadrobite feta sir in zmešajte s smetano. Začinite po okusu. Vendar previdno s soljo, saj je že sir slan.
Z nadevom napolnite palačinke – približno žlico nadeva na palačinko –, spanirajte in specite.
Za bolj zdravo različico: palačinke specite v pečici pri 200 stopinjah Celzija.
Zraven lahko postrežete jogurt ali kislo smetao s česnom.
Še en fantastičen recept: Kako iz jabolk narediti puhaste palačinke?
Recept smo našli na zadovoljna.dnevnik.hr
Preverite tudi: Ob kateri uri bi v resnici morali imeti večerjo? To razkriva nova raziskava!
Ne marate instant mešanic? TAKO naredite svoje okusnejše domače instant palačinke! (vzame le nekaj minut + lahko pomagajo tudi otroci)