Jagodam v čokoladi se je res težko upreti!
Za 10–12 kosov potrebujete:
- 2,5 dl smetane
- 1 dl mleka
- nekaj kapljic vaniljine esence
- 220 g moke
- 30 g kakava v prahu
- ščepec soli
- ščepec sladkorja v prahu
- 450 g jagod
- 200 g sladkorja
- 2 žlici oreščkov
- 2 žlici čokolade v prahu Gorenjka
Priprava:
1 Smetani dodajte mleko in vaniljevo esenco in jo stepite. Mešanico prelijte na mešanico presejane moke, kakava, soli in sladkorja v prahu. Dobro zmešajte vse sestavine. Tortni model obložite s papirjem za peko in vanj vlijte testo.
2 Očistite in oplaknite jagode in jih zrežite na rezine. Zmešajte jih s sladkorjem in jih razporedite po testu. Pustite 1 cm širok prazen rob. Torto približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po koncu peke naj se torta popolnoma ohladi, nato pa jo potresite s čokolado v prahu,
z oreščki in okrasite s svežimi jagodami.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem