Čas, ko lahko malo grešimo...
Za 25 kosov potrebujete:
Za testo:
- 300 g moke
- 1 žlico kakava + kakav za posipanje
- 2 žlici začimb za medenjake
- 100 g trsnega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 180 g masla
- 1 rumenjak
Za čokoladno kremo:
- 40 g masla
- 100 ml smetane
- 200 g temne čokolade
Priprava:
1 Zmešajte vse sestavine za testo in zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za najmanj 60 minut postavite v hladilnik.
2 Testo razvaljajte 3 do 5 mm debelo, izrežite 10 cm dolge paličice in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. 12 do 15 minut jih pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladijo.
3 V tem času pripravite čokoladno kremo. Maslo dajte v majhno kozico, dodajte smetano in jo med mešanjem segrejte. Segrevajte toliko časa, da se maslo stopi. Kozico nato odstavite, vanjo nalomite čokolado in mešajte toliko časa, da se stopi. Krema naj se nato malce strdi, nato pa z njo zlepite po dve paličici skupaj. Pred serviranjem potresite s kakavom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?