Preprost, a okusen!
Za 12–14 kosov potrebujete:
- 400 g moke
- 250 g sladkorja v prahu
- 20 g kakava
- 1 zavitek pecilnega praška
- 2 jajci
- 200 ml mleka
- 100 g masla
- 150 g ribezove marmelade
- 100 g čokoladne kuverture
- maščobo in moko za model
Priprava:
1 Moko presejte s sladkorjem v prahu, kakavom in pecilnim praškom. Dodajte stepeni jajci z mlekom in stopljeno maslo. Dobro premešajte in testo prelijte v namaščen in pomokan pekač.
2 Testo 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se malce ohladi v pekaču, nato ga prevrnite ven in počakajte, da se popolnoma ohladi.
3 Biskvit vodoravno prerežite, spodnji del premažite z marmelado in ga pokrijte z zgornjim. Nad vročo vodno kopeljo stopite kuverturo in jo prelijte po biskvitu. Počakajte, da se strdi, in kolač nato zrežite na kose.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem