Ker so že prve jagode na prodajnih policah ... Če vam zadišijo, je morda drobljenec odlična zamisel!
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g jagod
- 1 žličko limonovega soka
- 1 žličko cimeta
- 2 žlici medu
Za drobljenec:
- 50 g masla
- 60 g moke
- 40 g drobno mletega sladkorja
- 30 g kokosove moke
- 1 rumenjak
Priprava:
1 Očistite jagode, jih operite in zrežite na koščke. Nakapajte jih z limonovim sokom, dodajte cimet in med ter vse skupaj premešajte.
2 Jagode razporedite v 4 modelčke.
3 Zmehčano maslo zrežite na koščke in primešajte še moko, sladkor, kokos in rumenjak. Med prsti zgnetite v drobljenec.
4 Drobljenec potresite po jagodah in jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Počakajte, da se malo ohladi, in ga nato postrezite.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem