Z nežnim hrustljavim dnom
Za 12 kosov potrebujete
- 425 g krhkega testa (gotov izdelek)
- 3–4 srednje velika jabolka
- 150 g marelične marmelade
- 4 žlice mareličnega likerja ali limoninega soka
Priprava
Testo razvaljajte in z njim obložite model za pite (premera 30 cm) ter oblikujte približno 1 cm visok rob. Dno večkrat prebodite z vilicami.
Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Jabolka olupite, jih zrežite na četrtine, odstranite peščišče in sadje zrežite na tanke rezine. Kot bi polagali strešnike, z njimi obložite dno pite in vse skupaj na najnižjem nivoju pečice pecite približno 25 minut. Zadnjih 5 minut vklopite funkcijo peke na žaru. Zavrite marmelado in liker ter s pripravljeno mešanico premažite jabolka. Pito po želji še okrasite.
Čas priprave: 45 minut.
Na kos približno 240 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 34 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija