Tanek sloj umešanega testa, sadje, mandljevi vetrci in smetana
Za 16 kosov potrebujete
- 100 g masla
- 100 g sladkorja
- 2 vaniljina sladkorja
- sol
- 2 jajci
- 150 g moke
- 1 žličko pecilnega praška
- 3 žličke mletega cimeta
- 4 žlice mandljevega likerja
- 400 g jabolk
- 4 beljake
- 200 g sladkorja v prahu
- 200 g mletih mandljev
- 400 g smetane
Priprava
Kremasto zmešajte maslo, sladkor, 1 zavitek vaniljevega sladkorja in 1 ščepec soli. Primešajte še jajci. Posebej zmešajte moko in pecilni prašek, ju presejte na jajčno peno in dodajte še 1 žličko cimeta in 2 žlici mandljevega likerja. Testo nato porazdelite po namaščenem in pomokanem tortnem modelu (premera 26 cm). Olupite jabolka, jih zrežite na četrtine in jim odstranite peščišče. Nato jih z odrezano stranjo navzdol porazdelite po testu.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Iz beljakov stepite trd sneg. Nato nanj presejte sladkor v prahu in primešajte 2 žlici mandljevega likerja, 2 žlički cimeta in mandlje. Zmes porazdelite po jabolkih. Tortni model prekrijte z aluminijasto folijo in kolač pecite približno 60 minut. Aluminijasto folijo odstranite po 45 minutah peke. Po koncu peke počakajte, da se ohladi.
Smetani dodajte 1 zavitek vaniljevega sladkorja in jo čvrsto stepite. Nato jo valovito porazdelite po torti. Potresite jo še z 1 žličko cimeta.
Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut.
Na kos: približno 360 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 33 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?