Jabolčni kolač

24. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jabolčni kolač (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Enostavna priprava, dolga svežina

Za 12 kosov potrebujete

  • 3 srednje velika jabolka
  • 1–2 žlici limoninega soka
  • 150 g orehovih jedrc
  • 150 ml repičnega olja
  • 180 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 150 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 2 žlički vanilje v prahu
  • 100 g čokoladnih kapljic

Priprava

Jabolka operite, jih zrežite na četrtine in jim odstranite peščišče. Nato jih olupite in zrežite na majhne kocke. Takoj jih zmešajte z limoninim sokom. Pol orehovih jedrc grobo sesekljajte, preostale pa drobno zmeljite. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj).

Penasto zmešajte olje in sladkor ter postopoma primešajte še jajci. Zmešajte mlete orehe, moko, pecilni prašek, sol in vaniljo. Mešanico nato dodajte sladkorni mešanici in le na hitro pomešajte, da se zmočijo suhe sestavine. Nato dodajte še jabolka, preostale orehe in čokoladne kapljice.

Testo denite v namaščen ali s papirjem za peko obložen kvadraten pekač (približno 24 cm) in ga pecite 35 do 40 minut. Po koncu peke ga vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi. Nato ga potresite še s sladkorjem za peko in ga zrežite na kocke.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na kos: približno 300 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?