Potrebujete le 5 sestavin in pol ure časa.
Predstavljajte si prijetno jesensko jutro, v katerem se v zraku širi vonj po cimetu in jabolkih. Kuhinja je topla, zunaj dežuje, vi pa se pripravljate na ustvarjanje čudovite poslastice, ki popolnoma zaobjema bistvo sezone: Domače jabolčne krofke. Ti združujejo toplino sveže nabranih jabolk s prijetnim objemom sladkega, začinjenega testa, vsega ocvrtega do zlate popolnosti.
Ne spreglejte:
- Je polna vitamina C in krepi vaš imunski sistem: TAKO pripravite domačo šipkovo marmelado
- Preprost in poceni trik za topla stopala in dobro prekrvavitev: z njim se boste za vedno poslovili od mrzlih nog
Sestavine:
- 1 jabolko
- 1 zavitek listnatega testa
- Sladkor v prahu
- Cimet
- 1 jajce
Priprava:
- Pečico segrejte na 200 stopinj. Listnato testo narežite na trakove. Jabolko razrežite in izrežite sredino vsakega kosa, tako da bo oblikovan kot krof.
- V skledi zmešajte sladkor in cimet ter v tej mešanici povaljajte jabolko. Listnato testo nato ovijte okoli celega jabolka. Premažite z jajcem in potresite z malo dodatnega cimetovega sladkorja.
- Dajte v pečico za približno 25-30 minut oziroma dokler ne dobijo lepe barve. Vzemite ven in pojejte takšno, kot je, ali postrezite z vaniljevim sladoledom.
View this post on Instagram
Preberite več na Cosmopolitan.si
Novo na Metroplay: "Ljudje v življenju potrebujemo več mehkobe" | Tereza Poljanič