Zakaj pa ne bi poskusiti nekaj povsem novega?
Za 4 osebe potrebujete
- 4 velika jabolka (na primer boskop)
- 2 žlici limonovega soka
- 1 čebulo
- 50 g slanine
- 200 g mešanega mletega mesa
- 1 žlico olja
- 50 ml belega vina
- 100 ml juhe
- 1 žlico sesekljanega peteršilja
- 1 žličko sesekljanega majarona
- sol, poper
- 80 g nastrganega ementalca
- 2 žlici masla
Priprava
Jabolka operite in odrežite vrhnje dele. S posebnim krogličastim pripomočkom odstranite peščišče in izdolbite jabolka. Pustite približno 1 cm roba. Meso sadežev zrežite na kocke. Notranjost jabolk premažite z limonovim sokom.
Čebulo olupite in jo sesekljajte. Slanino zrežite na kocke in jo razpustite v ponvi. Na olju drobljivo popecite meso. Primešajte čebulo in koščke jabolk ter vse skupaj malo podušite. Zalijte z vinom in juho. V odkriti posodi na srednji temperaturi vse skupaj pustite lahno vreti 5 do 8 minut, da tekočina skoraj popolnoma izpari. Dodajte zelišča in mešanico začinite.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Jabolka dajte v namaščen model. Mesu primešajte še sir in slanino. S pripravljeno mešanico nadevajte jabolka in jo obložite še s koščki masla. Pokrijte jih z odrezanimi deli in jih pecite 30 do 35 minut. Zraven tekne krompirjev pire z zeleno.
Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.
Na osebo: približno 390 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 2 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem