Jagode so vedno okusne...
Za 20 kosov potrebujete:
Za testo:
- 250 g beljakov
- 170 g drobno mletega sladkorja
- 70 g moke
- 70 g drobno mletih lešnikov
Za kremo:
- 300 ml mleka
- 80 g drobno mletega sladkorja
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 250 g masla
Za okrasitev:
- 150 g čokoladne kuverture
- 100 g jagod
Priprava:
1 Beljakom dodajte sladkor in jih stepite v trd sneg. Dodajte presejano moko in lešnike ter premešajte. Testo razmažite po dveh tortnih modelih, obloženih s papirjem za peko, in ga 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Pečeno testo lahno poprašite z moko in ga prevrnite na čisti list papirja za peko. Ko se ohladi, previdno odstranite papir.
2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo in jo ohladite z mešanjem. Nato v kremo vtepite zmehčano maslo. Pripravljeno kremo razdelite na tri dele in vsak kos pečenega testa premažite z enim delom. Tretji del kreme bo za končno okrasitev.
3 Testo vodoravno zrežite na dva dela in vsakega tesno zvijte skupaj s papirjem. Pripravite 4 zvitke in jih postavite v hladilnik. Ko se strdijo, odvijte papir in jih narežite na 5 cm dolge koščke. Zdaj morate imeti 20 koščkov.
4 Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in vanjo delno potopite zvitke. Nato jih postavite v hladilnik, da se čokolada strdi. Preostalo kremo dajte v vrečko za dresiranje, z njo okrasite tortice in jih okrasite z jagodami.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?