Sladica z mandlji...
Za 12 kosov potrebujete:
Za jabolčni nadev:
- 2 jabolki
- 20 g sladkorja
- sok ½ limone
- 1 manjšo cimetovo paličico
- 1 zvezdast janež
Za testo:
- 80 g masla + maslo za model
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 300 g moke + moko za model
- 200 ml smetane
- 40 g kakava
- 1 zavitek pecilnega praška
Za drobljenec:
- 20 g masla
- 20 g moke
- 1 vaniljev sladkor
- 20 g mandljevih lističev
Priprava:
1 Jabolki olupite, ju zrežite na osmine in izrežite peščišče. V kozico vlijte 100 ml vode, dodajte sladkor, limonov sok in začimbe ter vse skupaj zavrite. V kozico stresite jabolka in jih kuhajte približno 2 minuti. Po kuhanju morajo ostati še čvrsta.
2 Maslo penasto stepite z obema vrstama sladkorja in jajci. Dodajte polovico presejane moke in smetano. Dobro premešajte in nato dodajte še preostalo moko s kakavom in pecilnim praškom. Testo prelijte v namaščen in pomokan tortni model (premera 24 cm).
3 Posebej pregnetite sestavine za drobljenec. Po površini testa razporedite odcejena jabolka, sredino kolača pa potresite z drobljencem. Kolač približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se malce ohladi v modlu, nato pa previdno odstranite obod. Pred serviranjem ga potresite s sladkorjem v prahu.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?