Skrbno pazite na vnos ogljikovih hidratov, obenem pa bi vam vseeno prijala kakšna sladica?
Na srečo obstajajo tudi sladice, ki si jih lahko privoščite brez, da bi prekinili dieto pri kateri je zmanjšan vnos ogljikovih hidratov.
Četudi živila brez ogljikovih hidratov ne veljajo za najprimernejša za pripravo okusnih sladic, lahko z nekaj domišljije in po navodilih, ki jih prilagamo v nadaljevanju, poskrbite za to, da potešite svojo potrebo po sladkem.
Ne spreglejte:
Hrustljavi keto kolački
Z vami delimo recept za rahle, slastne kolačke, po navdihu smernic, ki jim sledijo privrženci keto diete, ki sicer velja za dieto, pri kateri se pazi na nizek vnos ogljikovih hidratov, medtem, ko je povečana predvsem vrednost zdravih maščob ter zmeren vnos beljakovin.
Katere sestavine potrebujete?
- 2 beljaka (sobne temperature)
- 1/2 žličke vinskega kamnna
- žlička vanilijevega ekstrakta ščepec soli
- 1/4 skodelice sladila Monk fruit, Stevia ali podobno
Postopek priprave:
Pečico segrejte na 200 stopinj C. Potem pripravite pekač in ga obložite s peki papirjem. Potem v večji skledi stepite beljake in vinski kamen, dokler ne dobite penaste zmesi.
Dodajte vanilijev ekstrakt in ščepec soli ter nadaljujte z mešanjem na hitrejši hitrosti, dokler ne nastane trša zmes. Postopoma dodajajte sladilo ter ponovno premešajte.
Celotno zmes previdno dajte v cevno vrečko, odrežite rob in izstisnite zmes v obliki nastavka, ki je podobna majhnim puhastim kolačkom. Med njimi pustite dovolj prostora.
Potem jih položite v pečico in pecite uro do dve uri, dokler se keto kolački ne zlahka odluščijo od peki papirja. Čas peke se sicer razlikuje glede na velikost in debelino puhastih kolačkov.
Ko so pečeni, kolačke pustite v pečici še vsaj eno uro, dokler ne postanejo hrustljavi, potem pa si jih le privoščite. Uživajte!
Vir: wholesomeyum.com
- Preberite še: Sladica brez peke: Bounty zdrava poslastica
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?