KitKat so ena od najbolj priljubljenih čokolad, ki so znane po vsem svetu.
Nekoliko manj znano pa je dejstvo o tem, kako so narejene. Pri tem ne gre zgolj za sestavine, temveč za postopek izdelave kultne čokolade, ki je na trgu že od leta 1935.
Ali veste, kako podjetje Nestlé izdeluje svoje slavne KitKate?
Veliko ljudi tega ne ve, a so ostali šokirani, ko so odkrili resnico po zaslugi novega videoposnetka, ki se je razširil po spletu. Priljubljeni YouTuber Zack D. Films je objavil kratek posnetek o čokoladi KitKat z naslovom The Inside Of Kit Kats Are Not What You Think, v katerem je gledalcem povedal iz česa je v resnici čokolada.
Ploščica znotraj čokoladnega priboljška je dejansko narejena iz drugih zavrženih KitKatov, ki so bili zlomljeni med proizvodnim postopkom. Tehniki iz skupine za zagotavljanje kakovosti namreč odstranijo vse čokolade KitKat, za katere menijo, da niso dovolj dobre za prodajo. Razlogi so lahko različni: ker niso dovolj sijoče, imajo preveč zunanjih zračnih mehurčkov ali kakršne koli druge pomanjkljivosti.
Ker proizvajalci menijo, da potrošniki ne želijo nepopolnih čokoladnih ploščic, jih namesto, da bi jih zavrgli, »reciklirajo« in vrnejo nazaj v proizvodni proces. Zmeljejo jih v fino pasto, iz katere nastane polnilo, ki ga najdete med vaflji ter jim dodajo sladkor. To je tisto, kar se nahaja v notranjosti čokoladic KitKat.
Polnilo priljubljenih čokolad ni bilo razkrito prvič
Videoposnetek v katerem je razkritje polnila čokolade Kitkat, si je ogledalo že več kot 25 milijonov ljudi, med katerimi marsikdo ni vedel iz česa so popularne čokolade. Eden izmed gledalcev videoposnetka je povprašal, če je tudi originalna čokolada KitKat nastala na tak način.
Novica, da Nestlé uporablja reciklirane ploščice KitKat za izdelavo ploščic v novih tablicah tega čokoladnega priboljška, pa ni skrivnost, saj je bila sicer prvič objavljena leta 2015, ko je podjetje potrdilo tovrsten postopek v BBC-jevem dokumentarnem filmu Inside the Factory.
Vir: dailystar.co.uk
Morda bi vas zanimalo tudi:
Je hrana na naših policah, sploh varna?
V epizodi Aktivni podkasta gostimo Zalo Mlinšek, mag. inž. prehrane. S svojim znanjem Zala številnim pomaga pripravljati bolj zdrave in hranljive obroke, tokrat pa smo se z njo pogovarjali o varnosti živil, ki so na naših policah.
Kdaj lahko rečemo, da je živilo varno? Kaj pomenijo različne oznake na artiklih? Kaj so aditivi v živilih? Kako je z gensko spremenjenimi organizmi? Vse to in še več v tokratni epizodi!
Pogovoru prisluhnite tukaj:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?